"Майже без сумніву": Британія звинуватила Росію у спробах втрутитися у вибори 2019 року
"Майже без сумніву": Британія звинуватила Росію у спробах втрутитися у вибори 2019 року

"Майже без сумніву": Британія звинуватила Росію у спробах втрутитися у вибори 2019 року

Міністр закордонних справ Британії Домінік Рааб заявив, що Росія намагалася втрутитися у британські парламентські вибори 2019 року. За його словами, "майже без сумніву"російські агенти незаконно заволоділи конфіденційними документами, які поширювали в Мережі.

Про це повідомляє BBC.

У МЗС Британії переконані, що Росія незаконно придбала документи щодо британсько-американської угоди про вільну торгівлю, а далі поширювала їх в Інтернеті через соціальну мережу Reddit. За рахунок цих публікацій РФ намагалася вплинути на настрої британських виборців. 

За словами міністра закордонних справ Британії, будь-яка спроба втручання в британську демократію є "абсолютно неприйнятною", однак ознак "широкомасштабної російської кампанії проти виборів немає".

Наступного тижня має бути оприлюднений звіт Комітету з питань розвідки і безпеки про "більш широке втручання Росії в британську демократію". У ньому розглядається діяльність Росії, починаючи традиційним шпигунством і закінчуючи підривною діяльністю, зокрема йдеться про ймовірне втручання у референдум ЄС 2016 року та всезагальні вибори 2017 року. 

Нагадаємо, на парламентських виборах Великої Британії в грудні 2019 року з великим відривом перемогла Консервативна партія на чолі з прем'єр-міністром Борисом Джонсоном. Лейбористи за результатами виборів тоді втратили 60 місць в Палаті громад. 

Відео Велика Британія вперше після Брекзиту ввела санкції окремо від ЄС: у списку 25 росіян

Велика Британія вперше після Брекзиту запровадила санкції окремо від ЄС. У "чорному" списку Лондона зокрема 25 росіян, яких британська влада вважає причетними до порушення прав людини. Серед них голова слідчого комітету, керівництво і працівники російської прокуратури та МВС. Про початок нових британських санкцій оголосив тамтешній міністр закордонних справ Домінік Рааб.

Велика Британія вперше після Брекзиту ввела санкції окремо від ЄС: у списку 25 росіян
Джерело матеріала
loader
loader