Ірина Верещук – найреальніший кандидат у мери Києва від "Слуги народу", – ЗМІ
Ірина Верещук – найреальніший кандидат у мери Києва від "Слуги народу", – ЗМІ

Ірина Верещук – найреальніший кандидат у мери Києва від "Слуги народу", – ЗМІ

Фракція "Слуга народу" на засіданні 16 липня проведе праймеріз кандидатів у мери столиці. ЗМІ пишуть, що народна депутатка від "Слуги народу" Ірина Верещук є найбільш імовірним кандидатом від партії влади. Заступниця глави фракції Євгенія Кравчук заявила, що підтримає саме її кандидатуру.

Фракція монобільшості обере кандидата у мери Києва

"Слуга народу" планує на своєму засіданні провести праймеріз кандидатів для участі у виборах мера Києва, повідомила заступниця глави фракції Євгенія Кравчук, пише Інтерфакс-Україна.

Праймеріз саме для членів фракції, членів партії, тих, хто зголосився офіційно. Таких наразі п'ятеро,
– зазначила Кравчук.

За її словами, фактично праймеріз проходить вже понад місяць – "хтось газети роздає, хтось борди вивішує, хтось дебати влаштовує".

Найбільше шансів на перемогу у Верещук

Голова одного з підкомітетів комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук має найбільше шансів на перемогу.

Верещук є найбільш реальним кандидатом від партії" Слуга народу "в мери Києва за підсумками праймеріз,
– повідомляють джерела.

Кравчук зазначила, що має намір підтримати кандидатуру Ірини Верещук, оскільки вважає, що "жінки повинні йти в політику".

"Я вважаю, що вона зможе зібрати команду, зокрема і жінок більше підтягти до Київради", – наголосила депутатка. Та додала, що Верещук буде дуже незручним опонентом для Кличка.

Що відомо про Ірину Верещук?

У 2010 – 2015 роках була мером міста Рава-Руська Львівської області. Обрана народним депутатом за списком партії "Слуга народу" під №29.

Що цьому передувало

  • 15 липня нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура повідомив, що в 16 липня на засіданні фракції відбудуться внутрішньопартійні праймеріз. На них оберуть кандидатуру в мери Києва.
  • Відомо про таких учасників праймеріз: Ірина Верещук, Микола Тищенко, Олександр Дубинський і Олександр Качура, Дмитро Гурін.

Що відомо про вибори у Києві

  • Чергові вибори мера Києва і Київради пройдуть 25 жовтня 2020 року.
  • Лідером симпатій на виборах до міської ради, за даними соціологів, є президентська партія "Слуга народу".
  • Дослідження кількох соціологічних груп свідчать про те, що найбільше голосів кияни готові віддати за чинного міського голову Віталія Кличка.
Теги за темою
Новини України Київ Новини політики Слуга народа ЗМІ місцеві вибори Наталія Пристанська
Джерело матеріала
loader
loader