У США відреагували на вбивство військового медика на Донбасі
У США відреагували на вбивство військового медика на Донбасі

У США відреагували на вбивство військового медика на Донбасі

Сполучені Штати Америки засуджують вбивство військового медика Миколи Іліна на Донбасі та "віддають шану" загиблим та пораненим українським захисникам, які "борються за свою демократію".

Про це американський державний секретар Майк Помпео заявив під час брифінгу, повідомляє посольство США в Україні.

"Від імені Сполучених Штатів я хотів би висловити велику скорботу через повідомлення про вбивство українського військового медика. Ми разом з народом України засуджуємо жорстоку агресію очолюваних Росією сил на Донбасі", - наголосив Помпео.

Нагадаємо, Євросоюз очікує, що Росія візьме на себе відповідальність за вбивство Іліна, а також використає вплив на збройні угруповання, які підтримує, та повністю виконає свої зобов’язання за Мінськими угодами. 

13 липня бойовики обстріляли військових, які евакуйовували тіло українського бійця, котрий підірвався на вибуховому пристрої поблизу населеного пункту Зайцеве. Унаслідок підступного обстрілу загинув військовий медик Микола Ілін з позивним "Естонець".

Кореспондент телеканалу "2+2" Дмитро Мороз під час свого відрядження на фронт записав розмову з Іліним. Останнє інтерв’ю загиблого бійця можна прочитати за посиланням. 

Відео Вбивство медика на Донбасі: ЄС закликав Росію взяти на себе відповідальність

Росія має взяти на себе відповідальність та вплинути на бойовиків: Євросоюз звернувся до Москви після вбивства українського військового медика на Донбасі. Про це заявила речниця ЄС із закордонних справ Набіла Массралі.  13 липня група військових рушила за лінію розмежування, щоб забрати звідти тіло загиблого військового. Режим тиші був погоджений. Наша евакуаційна група мала розпізнавальні знаки та була у білих касках. Попри це бойовики відкрили вогонь, внаслідок чого загинув військовий лікар: він намагався витягнути пораненого, після того, як решта бійців вже відступила. Обидва - залишилися на полі бою. Так само, як і боєць, по тіло якого прибув евакуаційний підрозділ. Лише вчора бійця вдалося повернути на українську сторону. Загиблий медик та поранений, якого він рятував - все ще на тій стороні. Вбивство лікаря українські дипломати назвали воєнним злочином. А Євросоюз заявив про порушення і Нормандських угод, і норм міжнародного гуманітарного права.

Вбивство медика на Донбасі: ЄС закликав Росію взяти на себе відповідальність
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader