У "Слузі народу" готують "велику парламентську реформу", щоб налагодити співпрацю між депутатами
У "Слузі народу" готують "велику парламентську реформу", щоб налагодити співпрацю між депутатами

У "Слузі народу" готують "велику парламентську реформу", щоб налагодити співпрацю між депутатами

Народна депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова розповіла про робочий процес підготовки законопроєкту про опозицію. Вона пропонує його доповнити положеннями про те, як має працювати коаліція, що, своєю чергою, допоможе уникнути суперечок в Раді

Про це Третьякова розповіла в інтерв'ю hromadske. 

Наразі так званий законопроєкт про опозицію готують у робочих групах. Третьякова зауважила, що одна з її пропозицій стосовно проєкту закону - розписати й те, як працює коаліція, а не тільки те, в який спосіб опозиція може просувати свої ідеї. На її думку, парламент потребує змін не тільки в опозиції, а і в коаліції

"Дуже часто кажуть, що коаліційна угода — це оці реформи чи політики, які записані в коаліційній угоді. Це суть угоди, але має бути ще велика частина коаліційної угоди, яка називається "організаційна частина", і її можна перекласти на просту мову: "Як ми домовляємося", щоб була прийнята ця політична програма", - підкреслила нардепка. 

Третьякова переконана, що це допоможе налагодити співпрацю між депутатами та уникнути бійок і негативних явищ у Верховній Раді. Вона назвала це "великою парламентською реформою", яка ще не виписана.

Нагадаємо, "Слуга народу" планує у вересні представити на обговорення законопроєкт про опозицію. За весь час існування незалежної України ще не було ухвалено жодного закону, який би врегульовував правовий статус парламентської опозиції.

Відео Зміна карти України: Верховна Рада проголосувала за нові 138 районів

Верховна Рада ліквідувала усі райони, що досі існували у межах областей, і утворила нові. Було 490 - залишилося 138. Голосування відбулося під протести як усередині сесійної зали, так і ззовні. Чимало людей невдоволені, що їхні міста відтепер втрачають статус "районного значення" і побоюються, що це серйозно ускладнить їм життя. Що зміниться насправді – у сюжеті.

Зміна карти України: Верховна Рада проголосувала за нові 138 районів
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader