Зчитування "чорних скриньок" зі збитого в Ірані українського літака пройшло успішно – Кулеба
Зчитування "чорних скриньок" зі збитого в Ірані українського літака пройшло успішно – Кулеба

Зчитування "чорних скриньок" зі збитого в Ірані українського літака пройшло успішно – Кулеба

За словами глави МЗС, при розшифровці бортових самописців були присутні двоє українських експертів.
Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що зчитування "чорних скриньок" зі збитого в Ірані літака "Міжнародних авіаліній України" пройшло успішно.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав під час онлайн-брифінгу.

Він зазначив, що вчора у Франції відбулося зчитування "чорних скриньок".

"За моєю інформацією - воно пройшло успішно, але я хочу наголосити, що попри всі пояснення, які ми чуємо від іранської сторони, ми занадто довго чекали на передачу "чорних скриньок" для розшифровки. І коли ми чуємо аргументи про те, що літаки не літали, що не було можливості - я хочу запевнити вас, що для питання транспортування "чорних скриньок" на розшифровку і Україна, і інші постраждалі країни були готові вжити екстраординарних заходів, включно з відправленням літака для того, щоб скриньки якнайшвидше були розшифровані в авторитетній лабораторії", - сказав Кулеба.

Міністр також сказав, що в Ліоні "скриньки" були розшифровані французьким Бюро з розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації у присутності двох українських експертів, а також представників інших країн.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

Через три дні президент Ірану Хасан Рухані визнав, що український лайнер був збитий «в результаті ненавмисної людської помилки» і пообіцяв притягнути винних до відповідальності.

18 липня стало відомо, що Іран передав бортові самописці з літака МАУ у Францію на дослідження.

Українські експерти з Національного бюро розслідування авіакатастроф перебуватимуть у Франції з 20 по 25 липня під час зчитування даних з "чорних скриньок" з літака МАУ.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Джерело матеріала
loader
loader