Поліція встановила особу луцького терориста за 15 хвилин - Геращенко
Поліція встановила особу луцького терориста за 15 хвилин - Геращенко

Поліція встановила особу луцького терориста за 15 хвилин - Геращенко

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, як швидко поліція встановила особу чоловіка, який захопив заручників у Луцьку. Про це він розповів в ефірі "Сніданку з 1+1".

"Вчора о 9.25 на 102 зателефонував громадян сказав, що він М. Плохой і сказав, що затримав заручників в автобусі. Негайно почалася робота по встановленню його реально особи. Відразу було ясно, шо це псевдонім. Його особу було встановлено за 10-15 хв. Ми просто не оголошували про це в ЗМІ, щоб він не знав, що ми знаємо, хто він насправді. Була знайдена його книга, її аналізували психологи", - заявив заступник Авакова.

За словами Геращенка, коли розробили психологічний портрет, то стало зрозуміло, що він незадоволений життям, має комплекс манії величі, ображений на весь світ та що він багато жив у у місцях позбавлення волі за злочини.

Нагадаємо, чоловік захопив у заручникипасажирський автобус у Луцьку. Через понад 11 годин терорист відпустив заручників та здався поліції. Все що відомо про інцидент читайте у нашому матеріалі.

Ким є чоловік, який захопив заручників, читайте тут.

Відео Звільнення заручників у Луцьку: Зеленський розповів про перемовини з терористом

Президент Зеленський спочатку виконав вимогу терориста і розмістив відео на своїй сторінці у "Facebook". Але згодом його звідти видалив. Максим Кривош вимагав, щоби глава держави записав відеозвернення, у якому б закликав усіх подивитися документальний фільм про те, як люди знущаються з тварин та використовують їх. Зоозахисна спільнота вже засудила заклики Кривоша до перегляду цього фільму. А вже уночі офіс президента поширив ще одне відео - де Зеленський вже пояснює появу відео і хід перемовин. Розповів, що упродовж дня на штурм не йшли, бо тоді була ймовірність жертв. Із терористом глава держави розмовляв телефоном із 10 хвилин, і зійшлися на тому, що Зеленський запише відео, а зловмисник відпустить трьох людей, а за 40 хвилин - усіх інших.

Звільнення заручників у Луцьку: Зеленський розповів про перемовини з терористом
Джерело матеріала
loader
loader