Луцький терорист блефував щодо пораненого - Зеленський
Луцький терорист блефував щодо пораненого - Зеленський

Луцький терорист блефував щодо пораненого - Зеленський

Під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським, яка тривала 7-10 хвилин, луцький терорист зізнався, що інформація про пораненого була блефом.

Про це заявив глава держави, коментуючи свою розмову з чоловіком, який захопив у заручники пасажирів автобуса в Луцьку.

"Ми домовилися про те, що він зробить перший крок – відпустить декількох людей. У нас була інформація про пораненого, і я попросив його відпустити пораненого, вагітну жінку й дитину. Він сказав, що пораненого немає, що це був блеф. Тому домовилися, що відпустить трьох людей, і я після цього запишу відео", – розповів він.

За словами Зеленського, було досягнуто домовленості, що через пів години після того, як відеозвернення президента з'явиться в соцмережі, зловмисник випустить всіх людей із автобуса.

"Приблизно так відбулося: десь за 30-40 хвилин (після відеозвернення, – прим.ред.) він відпустив заручників", – зауважив глава держави.

Також президент зазначив, що українська влада розглядала кілька варіантів вирішення ситуації, а задля контролю доводилося робити перерви під час зустрічі з президентом Швейцарії, яка перебуває з державним візитом в Україні.

Зеленський наголосив, що штурму намагалися уникнути, щоби не наражати на небезпеку життя людей.

"Я з такими принципами живу, жив, буду жити – стати президентом і залишитися людиною. Ми маємо результат – усі живі. Ми не боремося за рейтинги – ми боремося за життя. І для мене це найголовніша цінність", – резюмував він.

Нагадаємо, вранці 21 липня у центрі Луцька чоловік захопив автобус з пасажирами та погрожував його підірвати. Свідки повідомляли про звуки автоматної черги. Серед заручників, яких утримували понад 12 годин, були вагітна жінка, дитина та люди літнього віку.

ТСН.ua з’ясував, ким є терорист, який назвався Максимом Плохим, що взяв у заручники два десятки людей.

Він вимагав від президента рекомендувати дивитися американський фільм про те, як люди знущаються з тварин та використовують їх, а від високопосадовців різних установ - визнати, що вони є "терористами у законі".

Зеленський вимогу виконав. Терорист здався близько десятої вечора. Заручників відпустили.

Джерело матеріала
loader
loader