Партіям виплатили майже 36 мільйонів гривень з бюджету за третій квартал
Партіям виплатили майже 36 мільйонів гривень з бюджету за третій квартал

Партіям виплатили майже 36 мільйонів гривень з бюджету за третій квартал

Кошти, виділені державою на фінансування статутної діяльності партії "Слуга народу", залишаються в розпорядженні НАЗК до ухвалення змін до держбюджету.
Гроші "Слуги народу" хочуть спрямувати до фонду боротьби з COVID-19 / фото УНІАН
Гроші "Слуги народу" хочуть спрямувати до фонду боротьби з COVID-19 / фото УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції забезпечило перерахування політичним партіям коштів, виділених з державного бюджету на фінансування їхньої статутної діяльності у третьому кварталі, кошти "Слуги народу" залишаються в розпорядженні НАЗК.

Про це йдеться в повідомленні на сайті агентства.

Так, державне фінансування у ІІІ кварталі отримали чотири парламентських партії: "Європейська солідарність" - 6,6 млн грн, "Голос" - 4,75 млн грн, "Опозиційна платформа - за життя" - 10,63 млн грн, "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" - 6,67 млн грн.

Крім цього, політичним партіям "Голос" та "Європейська солідарність" було перераховано по 3,54 млн грн за дотримання передбаченого законодавством ґендерного принципу.

Загальна сума перерахованих коштів - 35,73 млн грн, зауважили в НАЗК.

"Нагадаємо, що НАЗК зупинило фінансування партії "Слуга народу" на ІІІ та ІV квартали 2020 року у зв’язку зі зверненням партії", - зазначається в повідомленні.

Після цього НАЗК направило лист до Міністерства фінансів з пропозицією спрямувати кошти в сумі 70,3 млн грн до фонду боротьби з COVID-19.

"Станом на сьогодні до бюджету не було внесено змін, необхідних для перенаправлення цих коштів. Ці кошти залишаються у розпорядженні НАЗК до внесення відповідних змін в закон України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", - пояснили в Агентстві.

Як повідомляв УНІАН, 23 квітня заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук заявила, що партія "Слуга народу" відмовилася від бюджетного фінансування до кінця 2020 року.

Партія у 3 та 4 кварталах мала отримати 70 млн грн, їх спрямують на боротьбу з коронавірусом.

Загалом держфінансування партії "Слуга народу" на 2020 рік становило близько 140 млн грн.

Водночас Кравчук повідомила, що бюджетні кошти за 1 та 2 квартали партія також передасть на подолання COVID-19: профінансує громадські організації, які займатимуться закупівлею ліків, медзасобів та обладнання.

30 квітня НАЗК повідомило, що до кінця 2020 року зупинило державне фінансування партії "Слуга народу".

Тоді ж зазначалося, що НАЗК готує звернення до Міністерство фінансів про можливість зменшення агентству видатків за бюджетною програмою "Фінансування статутної діяльності політичних партій". Мінфін має прийняти рішення про перенаправлення цих коштів.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader