Австрія відкриває авіасполучення з Україною
Австрія відкриває авіасполучення з Україною

Австрія відкриває авіасполучення з Україною

Заборона, яка діяла в Австрії на польоти до України і ряду інших держав, завершилась 31 липня і  продовжена не була.

Про це пише видання "Укрінформу".

Йдеться про постанову австрійського МОЗ, зміни до якої були внесені в середині липня, і яка передбачала заборону на приземлення літаків в країнах і регіонах з високим ризиком поширення SARS-CoV-2.

Разом з Україною сполучення буде відновлено з 17 країнами: Китай, Іран, Білорусь, Іспанію, Сполучене Королівство, Швецію, Північну Македонію, Албанію, Чорногорію, Боснію і Герцеговину, Сербію, Косово, Молдову, Румунію, Болгарію і Єгипет, Російську Федерацію. Але скористатись рейсами українці і наділі не зможуть.  З 27 липня в Австрії почали діяти оновлені правила в'їзду в країну, що передбачають, зокрема, визначення країн з "червоної зони" і надання негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус. Уряд Австрії віднесло до "червоній зоні" з високим ризиком поширення коронавируса 32 країни, серед яких є і Україна.

Але в'їзд до Австрії "громадян третіх країн" (громадян, які не мають право вільного пересування по ЄС, ЄЕП та Швейцарії) можливий у разі, якщо громадяни в'їжджають з країни Шенгенського простору і в останні два тижні не перебували в країні з "червоної зони". В такому випадку вони повинні надати ПЛР-тест на коронавірус і відправитися під обов'язковий 10-денний карантин, уникнути якого не допоможе навіть негативний результат ПЛР-тесту, зроблений вже в Австрії.

Також існують і інші винятки для громадян третіх країн, зокрема, що стосується доглядачів, сезонних працівників, дипломатів і членів їх сімей і в випадках виняткових сімейних справ. Вони можуть достроково припинити 10-денний домашній карантин після проведення ПЛР-тесту після прибуття в Австрію.

Нагадаємо, що на фоні заборон польотів між країнами голландськаавіакомпанія KLM заявила, про вимушене скорочення 5000 робочих місць через "кризу безпрецедентного масштабу", спричинену пандемією коронавірусу.

Джерело матеріала
loader
loader