Провіднику – газовий балончик: персоналу потягів пропонують видавати спецзасоби
Провіднику – газовий балончик: персоналу потягів пропонують видавати спецзасоби

Провіднику – газовий балончик: персоналу потягів пропонують видавати спецзасоби

У Мінінфраструктури розмірковують над тим, як забезпечити безпеку в українських потягах. Зокрема, провідникам можуть видавати засоби захисту, наприклад, газові балончики.

Криклій ініціював розгляд питання про спецзасоби

У Міністерстві інфраструктури вже ініціювали розгляд питання. Про це профільний міністр Владислав Криклій повідомив в ефірі "Громадського радіо".

Необхідно там мати хоча би газові балончики, розглядався такий варіант, як шокери, він обговорювався доволі активно, але не можуть працівники Укрзалізниці ними користуватись, бо такі спецзасоби дозволені тільки поліцейським, а використовувати газовий балончик – це краще, ніж не використовувати нічого взагалі,
– розповів Криклій.

Нападник на жінку їхав без квитка

Зазначимо, що на такі кроки урядовців наштовхнув моторошний випадок у потязі Маріуполь – Київ, де жорстоко побили та намагались зґвалтувати жінку.

Кількох працівників потяга, зокрема провідницю та начальника поїзда, уже звільнили. Адже нападник – Віталій Рудзько їхав без квитка та й персонал не одразу зреагував на жахливий інцидент.

Коротко про напад на жінку у поїзді:

  • Подія трапилася в ніч на 1 серпня у поїзді, що прямував з Маріуполя до Києва.
  • До купе, в якому спали журналістка Анастасія Лугова з дитиною пробрався нетверезий чоловік – Віталій Рудзько.
  • Він кілька разів вдарив жінку по голові.
  • Від криків жінки прокинувся її син, нападник хотів вдарити і його, але Лугова просила цього не робити та запропонувала нападнику перейти в інше купе.
  • Згодом жінці вдалося вирватися від зловмисника, вона просила про допомогу та стукала у різні купе, втім, на неї не реагували.
  • Відтак, прихистити її змогла провідниця іншого вагону, тоді ж про інцидент повідомили начальника поїзда, який наказав охороняти Рудзька до прибуття у столицю.
  • У Києві чоловіка затримали правоохоронці. Того ж дня йому обрали запобіжний захід – два місяці утримання під вартою без права внесення застави.
Теги за темою
Новини України Укрзалізниця Ірина Пундор
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader