Шмигаль назвав умову, за якої Україна готова забезпечити Крим водою
Шмигаль назвав умову, за якої Україна готова забезпечити Крим водою

Шмигаль назвав умову, за якої Україна готова забезпечити Крим водою

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна готова постачати прісну воду в анексований Крим у разі гуманітарної катастрофи на півострові. Водночас Шмигаль наголосив, що окупанти не отримають воду з материкової частини України для потреб військових баз.

Свої слова прем'єр пояснив тим, що Україна завжди допомагатиме своїм громадянам у будь-якому місці. Про це Шмигаль сказав у програмі "Радіо Свобода".

Прем'єр підкреслив, що про забезпечення водою окупантів не мовиться. 

У разі необхідності забезпечити людей водою, якщо гуманітарна катастрофа. Звичайно, Україна де завгодно, у Криму або десь в іншому місці, буде забезпечувати українців водою і всім необхідним, медикаментами, їжею тощо,
– сказав Шмигаль.

Він також зазначив, що наразі постачати дніпровську воду до Криму технічно неможливо.

Нестача води у Криму: все, що відомо

  • Україна ще до окупації Росією Криму забезпечувала до 85% потреб у прісній воді. Після анексії Криму Росією у 2014 році поставки води на півострів припинили. 
  • Запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові.
  • Офіційна позиція України щодо постачання води на півострів полягає у тому, що влада не подаватиме воду у Криму до повної деокупації.
Теги за темою
Новини України Крим Денис Шмигаль анексія Криму Альона Захарова
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader