Шмигаль допустив постачання води до анексованого Криму, але за однієї умови
Шмигаль допустив постачання води до анексованого Криму, але за однієї умови

Шмигаль допустив постачання води до анексованого Криму, але за однієї умови

Україна може почати постачати прісну воду до незаконно анексованого Криму лише у разі гуманітарної катастрофи на півострові. Але для військових потреб окупантів материкова частина водуне надаватиме.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю Радіо Свобода.

"У разі необхідності забезпечити людей водою, якщо гуманітарна катастрофа, звичайно, Україна будь-де в Криму чи десь в іншому місці, буде забезпечувати українців водою і всім необхідним, медикаментами, їжею і так далі", – сказав Шмигаль.

Крім того, голова уряду додав, що наразі постачати воду з Дніпра до Криму технічно неможливо.

"Кримський канал перекритий, і вже не одне розслідування журналісти зробили, що неможливо сьогодні поставити воду в Крим по наявній інфраструктурі, необхідно вкладати кошти, ремонтувати цю інфраструктуру", – пояснив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, ще у березні голова уряду Денис Шмигаль заявив: "Питання подачі води в окупований Крим. Це не питання торгівлі з окупантом, не питання якогось бізнесу. Це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які живуть в Криму. Припинення подачі води призведе до гуманітарної катастрофи".

Як повідомлялося, 18 травня перший заступник глави української делегації в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Олексій Резніков зазначав, що Україна не постачатиме воду до анексованого Криму, поки він перебуватиме під контролем Росії.

Відео Новопризначений прем'єр міністр Денис Шмигаль хоче постачати воду в Крим

Чи піде вода з України в окупований Крим? Новопризначений прем'єр міністр Денис Шмигаль вранці у Верховній Раді заявив, що у разі потреби готові постачати воду у Крим цистернами, каністрами чи бутлями. Напередодні у ток-шоу "Право на владу" Шмигаль говорив, що неподача води в окупований Крим призведе до гуманітарної катастрофи. Більше - у розділі Політика

Новопризначений прем'єр міністр Денис Шмигаль хоче постачати воду в Крим
Джерело матеріала
loader
loader