На будівництво Подільсько-Воскресенського мосту скоєно напад
На будівництво Подільсько-Воскресенського мосту скоєно напад

На будівництво Подільсько-Воскресенського мосту скоєно напад

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до правоохоронних органів щодо несанкціонованого вивезення групою молодиків 12 вантів з Подільсько-Воскресенського мосту.

Наразі відкрито кримінальне провадження.

Про це столичний голова написав на своїй сторінці у Facebook.

«Хочу повідомити, що я звернувся до правоохоронних органів, зокрема до поліції, щодо бандитських дій, які відбулися вчора на Подільсько-Воскресенському мосту.

Молодики спортивної статури, у складі приблизно 15 осіб, що були одягнені в спецодяг дорожників, відтіснили та заблокували співробітників охорони мостового переходу.

Нападники загнали на міст дві вантажівки і автокран, завантажили та вивезли з будівельного майданчика 12 нових вантів, що місто отримало від німецького виробника.

Це троси, які мають тримати конструкцію мосту», - написав Кличко.

Він зазначив, що замовником будівництва об’єкту є комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва».

Представники замовника терміново звернулись до Національної поліції щодо скоєння злочину та надали інформацію з камер відеоспостереження з чітким зображенням автотранспорту зловмисників.

Потерпілі охоронці надали свідчення правоохоронцям.

Наразі відкрите кримінальне провадження і триває слідство.

Мер Києва зазначив, що через кілька годин після інциденту замовник будівництва отримав лист від одного із субпідрядників про бажання того забрати ванти з об'єкту.

«Хочу наголосити, що місто сьогодні робить все, щоб добудувати Подільсько-Воскресенський мостовий перехід і відкрити в кінці року автосполучення ним.

За всі ванти місто розрахувалося.

І я розцінюю подібні дії підрядників та субпідрядників, як нахабний саботаж і зумисне затягування термінів будівництва, - заявив Кличко.

- Переконаний, правоохоронні органи повинні розібратися з подібними діями! Бо дуже хтось не хоче, щоб міст за стільки років нарешті добудували і відкрили.

То блокують рух будівельної техніки через Русанівські сади та перешкоджають здійсненню необхідних робіт, то чинять провокації.

А тепер - ще й вивозять обладнання з мосту, яке було підготовлене до встановлення!».

«Підкреслю: я зроблю все, щоб добудувати такий важливий для столиці і киян об'єкт як Подільсько-Воскресенський міст! Спочатку ми відкриємо рух авто мостом, а наступним етапом стане будівництво метро на Троєщину», - підкреслив Кличко.

Джерело матеріала
loader
loader