Кремль надіслав лист у Білорусь з фактами затримання вагнерівців: реакція Лукашенка
Кремль надіслав лист у Білорусь з фактами затримання вагнерівців: реакція Лукашенка

Кремль надіслав лист у Білорусь з фактами затримання вагнерівців: реакція Лукашенка

Президент Білорусі Олександр Лукашенка днями мав телефонну розмову з російським лідером Володимиром Путіним. Сторони говорили, зокрема й про затримання вагнерівців у Білорусі. Лукашенко заявив, що домовився з Путіним розібратися із затримання вагнерівців у Білорусії.

Подробиці розмови Лукашенка і Путіна

Лукашенко поділився подробицями телефонної розмови з Путіним та розповів, як Білорусь надалі будуватиме відносини з РФ після виборів. Про це повідомив телеграм-канал "Пул Первого".

Головні тези з розмови президентів Білорусі та РФ

Президент Білорусі зізнався, що дорікнув Росії у тому, що вони перейшли з братніх на партнерські відносини. Також Лукашенко заявив, що йому все одно, чи спровокувала ситуацію із затриманням росіян у Білорусії "третя країна". Лідер Білорусі працювати "за фактом".

Лукашенко повідомив, що отримав від Путіна лист з фактами затримання вагнерівців у Білорусі. 

На наступний день я отримав від президента РФ лист, здається, на п'яти сторінках. З викладом усіх фактів. І зараз наш секретар розглядає ці факти. Що стосується перспективи, якщо хтось чекає, що у нас абсолютно зіпсувалися відносини з Росією,
– наголосив Лукашенко.

За інформацією телеграм-каналу, прокурори з Росії та України поки не приїхали до Білорусі у справі про затримання вагнерівців.

Вагнерівці у Білорусі: головне

  • 29 липня у Білорусі затримали понад три десятки іноземних громадян, які виявилися бойовиками ПВК "Вагнера".
  • У Білорусі вважають, що метою російських бойовиків була дестабілізація ситуації під час виборчої кампанії президента. Вагнерівців підозрюють у підготовці теракту.
  • Імена багатьох затриманих вагнерівців є в українській базі "Миротворець". Тобто вони є учасниками війни на Донбасі з боку проросійських сил.
  • Росія в офіційних заявах називає своїх найманців "російськими громадянами, що спізнилися на літак". Вони начебто збиралися навідатися до Стамбула.
Теги за темою
Володимир Путін Білорусь Новини політики Олександр Лукашенко Альона Захарова
Джерело матеріала
loader
loader