Кравчук розповів, з якими людьми з ОРДЛО сів би за стіл переговорів
Кравчук розповів, з якими людьми з ОРДЛО сів би за стіл переговорів

Кравчук розповів, з якими людьми з ОРДЛО сів би за стіл переговорів

Екс-президент України Леонід Кравчук розповів, з ким з людей з ОРДЛО він би сів за стіл переговорів. Це  - люди, які не брали участь у війні і представляють громадянське суспільство.

Про це він розповів в ефірі  в інтерв'ю спеціальному проекту видання Радіо Свобода" Донбас Реалії ".

Він зауважив, що готовий сісти за стіл переговорів з представниками громадянського суспільства.

"Це  люди, які не беруть участі в управлінні, не брали участь у війні, безпосередньо з гвинтівкою в руках, не катували тих, хто потрапив в полон. Це люди, які працюють у вищих навчальних закладах, в школах, в громадських організаціях - я готовий слухати їх ", - заявив він.

На запитання журналіста стосовно сенсу в таких контактах, якщо рішення ухвалюється не в Донецьку, а в Москві, Леонід Кравчук відповів, що для того, аби переконати Москву, потрібно не лише бажання Києва.

"Їх важко переконувати. А коли це буде бажання людей, які там живуть, і тих, які знаходяться за межами, підкреслюю, що це мільйон сімсот тисяч людей, тоді Москва почує краще і також буде йти назустріч людям. Я в це вірю ", - сказав Леонід Кравчук.

Кравчук зауважив, головне не дати себе втягнути у гру, яку нав'язує Росія.

"Ми повинні діяти таким чином, щоб люди повірили. Ну, наприклад: замість порожніх розмов про статус, про все інше ми пропонуємо ввести в цих областях стандарт вільної економічної зони. Якщо це буде прийнято, то люди відразу включаються в роботу, приходять інвестиції, відновлюються господарство, відновлюється зруйнований житловий фонд - люди повертаються і бачать перспективу. Сьогодні такої перспективи вони не бачать. Вони думають, що у них перспектива в Росії, але вони помиляються ", - зазначив Кравчук.

Нагадаємо, що перший президент України і голова делегації України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук заявив, що українська сторона може ініціювати підписання Будапештського меморандуму за новою редакцією. Це можливо, якщо переговори щодо Донбасу у форматі ТКГ зайдуть у глухий кут. 

Джерело матеріала
loader
loader