Чужий серед своїх: у Харківській області в лавах прикордонників виявили бойовика "ДНР"
Чужий серед своїх: у Харківській області в лавах прикордонників виявили бойовика "ДНР"

Чужий серед своїх: у Харківській області в лавах прикордонників виявили бойовика "ДНР"

У лавах Харківського прикордонного загону виявили чоловіка, який брав участь у війні на Донбасі на стороні так званої "ДНР". Чоловік впродовж року служив у незаконних збройних формуваннях, а потім перейшов до Держприкордонслужби.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

У вересні 2014 року військовослужбовець добровільно вступив до НЗФ і перебував там до лютого 2015 року. Після проходження курсу молодого бійця його зарахували до складу батальйону "Оплот", який діяв на території Донецької області. Чоловік отримував заробітну плату за службу. 

У січні 2015 року підрозділ, в якому проходив службу військовослужбовець, передислоковувався в зону бойових дій. Чоловік звільнився і виїхав до Харкова. Під час однієї з хвиль мобілізації він був направлений для подальшого проходження служби в лави прикордонного відомства. 

Чужий серед своїх: у Харківській області в лавах прикордонників виявили бойовика ДНР

"Військовослужбовцю вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації)", - повідомляють в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, що троє італійців в своїй країні отримали реальні терміни ув'язнення за участь на Донбасі в проросійських незаконних збройних формуваннях (НЗФ). Ще понад 20 громадян Італії брали участь у таких НЗФ.

Джерело матеріала
loader
loader