Депутати Європарламенту вимагають ввести санкції проти влади Білорусі через репресії
Депутати Європарламенту вимагають ввести санкції проти влади Білорусі через репресії

Депутати Європарламенту вимагають ввести санкції проти влади Білорусі через репресії

Євросоюз має ввести санкції проти усіх осіб, винних у фальсифікації виборів, насильстві та репресіях у Білорусі. Так вважають депутати Європарламенту.

Вони підготували спільну заяву, яку литовський євродепутат Петрас Аустрявічус оприлюднив у своєму твіттері.

У листі депутати заявляють, що не визнають президентські вибори 9 серпня як вільні та легітимні.

Білоруський режим перетнув червону лінію, застосувавши безпрецедентне насильство і обмежувальні заходи проти білоруських громадян, які вимагають свободи та демократичних змін,
– мовиться у документі.

Що вимагають євродепутати:

  • Вони закликали керівництво ЄС застосувати цілеспрямовані санкції проти усіх осіб, винних у фальсифікації виборів, а також насильстві і репресіях щодо мирних демонстрантів.
  • Наголосили, що санкції мають включати не лише високопосадових осіб Білорусі та членів їхніх родин, але й посадовців середнього рівня репресивних структур і ЦВК.
  • Санкції мають передбачати заборону на в'їзд в ЄС та замороження усіх активів, а також повинні тривати до проведення вільних і справедливих виборів у Білорусі.
  • Окрім того, депутати закликають ЄС переглянути відносини з Білоруссю і зупинити переговори щодо пріоритетів двостороннього партнерства.

A group of #MEPs urge the #EU leadership to apply targeted sanctions against all perpetrators of the rigged elections, violence and repressions in #Belarus. pic.twitter.com/4teZYjIxC9

— Petras Austrevicius (@petras_petras) August 11, 2020

Тим часом президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Євросоюз розглядає можливість направити представника для прямих переговорів з владою Білорусі.

Теги за темою
Білорусь Євросоюз Новини політики Протести в Білорусі Європарламент Ірина Вихрущ
Джерело матеріала
loader
loader