"У нас в'їхала військова техніка": мати постраждалої під час протестів в Білорусі дівчинки розповіла подробиці
"У нас в'їхала військова техніка": мати постраждалої під час протестів в Білорусі дівчинки розповіла подробиці

"У нас в'їхала військова техніка": мати постраждалої під час протестів в Білорусі дівчинки розповіла подробиці

Мати постраждалої під час протестів у Гродно (Білорусь) п'ятирічної дівчинки Інна Череухо розповіла, що вони всією сім'єю їхали з одного кінця міста в інший - так вони потрапили в потік автомобілів, що сигналили. Її чоловік виїхав на зустрічну смугу, щоб об'їхати, але назустріч вибігли ОМОНівці і почали бити машину кийками.

За її словами, після цього ззаду в автомобіль в'їхала військова техніка - був сильний удар, повідомляє TYT.BY.

Увечері 11 серпня, розповідає Інна, вони всією сім'єю їхали з Дев'ятовки в Ольшанку - це два мікрорайони, розташовані в різних кінцях міста. Центр Гродно був перекритий, тому вони вирішили поїхати по вулиці Радянських прикордонників. Там проходила акція протесту автомобілістів: вони голосно сигналили.

Інна зазначає, що в акції протесту вони не брали участь і не сигналили, оскільки технічно не могли це зробити: у них зламаний сигнал.

"Попереду нас були Skoda і мікроавтобус. Ми розгубилися, коли побачили, як військова техніка попереду починає підрізати бус - і той розгортається боком. Чоловік виїхав на зустрічну смугу, щоб об'їхати. Але назустріч нам вибігли ОМОНівці, почали бити машину кийками - лобове та бокові скла, дзеркала. Після цього ззаду в нас в'їхала військова техніка, був сильний удар", - говорить вона.

Коли Інна повернулася, щоб подивитися, що з донькою, побачила, що вона вже стікала кров'ю.

"Чоловік відразу хотів відвезти нас до лікарні швидкої допомоги, вона зовсім поруч, але швидко підбігли люди і запропонували підвезти. Дочка плакала - вона дуже злякалася. У чоловіка був розсічений лоб. Його відразу зупинила міліція, повезла розбиратися, тільки вранці відпустили ... Телефонував слідчий, викликав знову", - говорить вона.

Дівчинці наклали чотири шви. У неї розсічення правої скроневої частини приблизно на 2,5 сантиметра і забій.

"Ймовірно, коли полетіло скло, один з осколків потрапив в голову. У лікарні дочка запитала: "Мама, на нас напали бандити?" - розповіла Інна.

За її словами, їх автомобіль Passat B3 забрали на експертизу на платну штраф-стоянку.

"Нам, швидше за все, дадуть штраф за виїзд на зустрічну смугу і залишення місця ДТП, коли чоловік намагався завезти дитину до лікарні", - говорить вона.

Нагадаємо:

  • У неділю, 9 серпня, в Білорусі відбулися вибори президента.
  • Після оприлюднення даних перших екзит-полів, де перемога була за Лукашенком, білоруси вийшли на акції протесту в багатьох містах країни.
  • Відбулися перші зіткнення з ОМОНом, правоохоронці використовували світлошумові гранати, гумові кулі і водомети. Інтернет не працював на території країни всю ніч.
  • Пізніше в Мінську повідомили про першу жертву протестів.

Відео Протести в Білорусі: за даними місцевої преси, постраждали чи були заарештовані 5 тисяч людей

Цієї ночі сутички між силовиками та протестувальниками спалахнули із новою силою. Найкритичнішою була ситуація у Мінську. Біля однієї зі станцій метро омонвівці проводили зачистки. Застосовували водомети, сльозогінний газ та світлошумові гранати. У відповідь люди кидалися камінням та вистрілювали феєрверки. Точної кількості постраждалих ніхто не називає. Відомо, що серед них є й журналісти. Про те, як минула ця ніч у Білорусі, - у сюжеті.    

Протести в Білорусі: за даними місцевої преси, постраждали чи були заарештовані 5 тисяч людей
Джерело матеріала
loader
loader