Україна офіційно звернулася до Білорусі через затримання своїх громадян
Україна офіційно звернулася до Білорусі через затримання своїх громадян

Україна офіційно звернулася до Білорусі через затримання своїх громадян

Україна 13 серпня звернулася до влади Республіки Білорусь з вимогою якомога швидше звільнити незаконно затриманих у Мінську українських правозахисників і журналістів Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Голова ОП переконаний, що українці Костянтин Рєуцький та Євген Васильєв були затримані білоруськими правоохоронцями незаконно.

"За інформацією української сторони, вони не порушували жодних законів Республіки Білорусь, не брали участі в жодних заворушеннях чи масових акціях, не мали при собі заборонених предметів чи матеріалів. Правозахисники відвідували Білорусь виключно задля отримання достовірної інформації про те, що там відбувається, та задля коментування останніх подій у Мінську для українських засобів масової інформації. Свобода слова та свобода вільного пересування – базові демократичні принципи, які поважаються в усьому світі. Їхнє порушення неприпустиме", – сказав Єрмак.

Єрмак також наголосив, що МЗС працює над звільненням всіх затриманих українців і згадав про дружні стосунки з Білоруссю.

"Ми набагато більше, ніж просто сусіди, – ми завжди були добрими друзями та партнерами", – зауважив керівник ОП.

  • Нагадаємо, раніше повідомлялося, що білоруські правоохоронці відкрили кримінальну справу проти українських волонтерів Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва, затриманих у Мінську 12 серпня.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що українські чиновники не знають, де перебувають українські волонтери.

Відео Затриманим українцям у Білорусі загрожує 8 років в`язниці

12-ро українців було затримано під час протестів у Білорусі. Про це у прямому включенні повідомила білоруська журналістка Інна Кардаш. Також за її інформацією, двоє затриманих - волонтери та правозахисники Костянтин Рєуцький та Євгеній Васильєв - перебувають у СІЗО. Із Мінська наживо кореспондент Радіо Свобода Валерій Калиновський. За його словами, затриманим українцям у Білорусі загрожує 8 років в`язниці.

Затриманим українцям у Білорусі загрожує 8 років в`язниці
Джерело матеріала
loader
loader