Глави МЗС України та Німеччини обговорили зустріч міністрів Нормандської четвірки
Глави МЗС України та Німеччини обговорили зустріч міністрів Нормандської четвірки

Глави МЗС України та Німеччини обговорили зустріч міністрів Нормандської четвірки

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом перспективи зустрічі міністрів Нормандської четвірки та ситуацію в Білорусі.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

«Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом..

Сторони обговорили перспективи контактів на рівні міністрів Нормандської четвірки та погодилися, що така зустріч чотирьох міністрів вкрай необхідна в найближчі місяці», - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі.

Кулеба поінформував Мааса про режим повного та всеосяжного припинення вогню, завдяки якому вже понад два тижні немає загиблих та поранених в бою українських військових.

Міністри погодилися, що стале припинення вогню в зоні ООС здатне створити передумови для подальшого мирного врегулювання.

«Дмитро Кулеба та Гайко Маас обмінялися думками щодо ситуації в Білорусі.

Глава МЗС України поінформував німецького колегу про затримання білоруською владою двох українських правозахисників громадської організації «Восток SOS» Євгена Васильєва та Костянтина Рєуцького.

Міністри домовилися підтримувати зв’язок щодо цієї ситуації», - додають в МЗС.

Крім того, міністри обговорили ситуацію з поширенням COVID-19 в обох країнах та заходи, яких уряди вживають для протидії коронавірусу.

Кулеба висловив особливу вдячність німецькому колезі за готовність Уряду ФРН надати Україні 18 апаратів штучної вентиляції легень: «Для нас це справжній дружній жест і прояв солідарності Німеччини у протидії пандемії коронавірусу».

Глава МЗС України також подякував німецькому колезі за прийняте запрошення відвідати Україну у важливий день для нашої держави - День незалежності.

Джерело матеріала
loader
loader