Кравчук припустив, що засідання ТКГ можуть перенести з Мінська
Кравчук припустив, що засідання ТКГ можуть перенести з Мінська

Кравчук припустив, що засідання ТКГ можуть перенести з Мінська

Голова української делегації на засіданні ТКГ по Донбасу Леонід Кравчук заявив, що місце зустрічі перемовників можуть змінити у випадку, якщо не буде для цього умов.

Про це перший президент України сказав 13 серпня в коментарі "Українському радіо".

За словами Кравчука, іншу країну доведеться обирати, якщо в Мінську не буде створено умов для роботи.

"Білорусь участі у Тристоронній контактній групі не приймає. Вона дала нам можливість, створила умови для нашої роботи.... Якщо раптом не буде -  тоді ми будемо шукати інше місце", - заявив він.

Голова української делегації припустив, що можна знайти нейтральну країну "скажімо Швецію". Він все висловив сподівання, що в Білорусі все владнається і до цього не дійде.

Нагадаємо,

  • 9 серпня у Білорусі пройшли вибори президента. Після оприлюднення даних перших екзитполів, білоруси вийшли на акції протестів у багатьох містах країни. Вони не згодні з перемогою чинного президента Лукашенка.
  • Цього ж дня сталися перші сутички з ОМОНом, правоохоронці використовували світлошумові гранати, гумові кулі та водомети. Інтернет не працював на території країни усю ніч. Понад 100 осіб були поранені гумовими кулями.
  • Ввечері 10 серпня тисячі білорусів у десятках міст країни знову вийшли на акції протесту. Правоохоронці розганяли мітингарів водометами, світло-шумовими гранатами та кулями, але протести не вщухали. В результаті вибуху гранати загинув перший протестувальник, десятки поранених.
  • 11 серпня опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Цього дня люди також вийшли на вулиці протестували. За декілька днів поліція затримала понад 5 тисяч протестувальників.
  • 12 серпня помердругий активіст, якого жорстко затримав ОМОН.

Відео "У Білорусі людей крадуть на вулицях, і нема, до кого звернутися" – сестра затриманого Андрія Ткачова

Протести в Білорусі тривають. У країні затримано вже більше 6 тисяч людей. Є серед протестувальників і перші загиблі. Напередодні стало відомо, що в Білорусі побили українського кореспондента. А ще затримали дев’ятьох наших громадян. Проти попередніх результатів виборів, за якими їх виграв діючий президент країни Олександр Лукашенко з понад 80%, у Білорусі виступили вже 25 міст. А зараз з нами на прямому звязку жителька Мінська і сестра затриманого на мітингу активіста Андрія Ткачова – Євгенія Ткачова.

"У Білорусі людей крадуть на вулицях, і нема, до кого звернутися" – сестра затриманого Андрія Ткачова
Джерело матеріала
loader
loader