Вибори в Білорусі: соратниця Тихановської в'їхала до України
Вибори в Білорусі: соратниця Тихановської в'їхала до України

Вибори в Білорусі: соратниця Тихановської в'їхала до України

Вероніка Цепкало - соратниця кандидатки у президенти Світлани Тихановської і дружина екскандидата у президенти Валерія Цепкала - в'їхала до України.

Про це повідомляє TUT.by.

У день виборів в Білорусі 9 серпня Цепкало виїхала з Білорусі до Росії. Тепер вона вирішила в'їхати до України.

"Понад три години утримували вночі Вероніку Цепкало з дітьми на прикордонному переході Троєбортне під час переміщення нейтральною смугою через "мітки в базі". Сам Валерій розцінив це як відвертий тиск на нього в зв'язку з політичною діяльністю. Ситуація викликала шок і обурення його тисяч прихильників. Зараз Вероніка і діти вже перебувають в безпеці в Україні ", - повідомив представник чоловіка Олексій Урбан.

"Ми поважаємо рішення Вероніки. Ситуація непроста. Ми вважаємо, кожен має право оцінювати ризики для себе самостійно", - прокоментували раніше в штабі виїзд Цепкало.

Нагадаємо, що в Білорусі вже майже тиждень відбуваються акції протесту та сутички демонстрантів із правоохоронними органами. Протестувальники не згодні з оприлюдненими результатами виборів глави держави, на яких, за даними ЦВК, нинішній президент Олександр Лукашенко набрав 80,1 відсотка голосів, а його основний суперник Світлана Тихановська - 10,12 відсотка.

Відео Обурені білоруси готуються до Маршу свободи

Білорусь готується до Маршу свободи, що запланований як наймасштабніша акція в історії країни. Сьогодні ж у Мінську масово попрощалися з жертвою антивладних протестів. Чимало побитих протестувальників досі в лікарнях. Дехто - в реанімації. Водночас, Лукашенко шукає підтримки у Путіна. Про розвиток подій у сусідів – далі в сюжеті.    

Обурені білоруси готуються до Маршу свободи
Джерело матеріала
loader
loader