Путін телефоном переповів Лукашенку, що про нього кажуть у Берліні та Парижі
Путін телефоном переповів Лукашенку, що про нього кажуть у Берліні та Парижі

Путін телефоном переповів Лукашенку, що про нього кажуть у Берліні та Парижі

Поки ще білоруський президент Олександр Лукашенко та його російський колега Володимир Путін мали чергову телефонну розмову. Зауважимо, що переговори між ними стали помітно частішими: востаннє вони розмовляли 16 серпня, а до цього – 15.

Про розмову білоруського та російського президентів пише БЕЛТА. Там додають: під час бесіди очільник Кремля розповів про власні перемовини з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном. З ними Путін говорив про напружену ситуацію в Білорусі.

Володимир Путін проінформував білоруського колегу про його переговорах з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і Президентом Франції Еммануелем Макрона в частині, що стосується ситуації в Білорусі,
– інформує білоруський державний мовник.

Зауважимо, що водночас на сайті Кремля повідомлень про таку бесіду немає.

Що Путін сказав Меркель і Макрону про Білорусь:

  • Під час обговорення ситуації в Білорусі з Макроном Путін наголосив на неприпустимості втручання у внутрішні справи республіки та вчинення тиску на білоруське керівництво.
  • Те ж саме він повідав і Ангелі Меркель: "Російська сторона акцентувала на неприпустимості будь-яких спроб втручання зовні у внутрішні справи Білорусі. Вони спричинять лише ескалацію кризи".

Новина доповнюється...

 

Теги за темою
Росія Володимир Путін Білорусь Новини політики Олександр Лукашенко Еммануель Макрон Протести в Білорусі Ангела Меркель Ірина Вихрущ
Джерело матеріала
loader
loader