У Каліфорнії виявлено перший за п’ять років випадок чуми
У Каліфорнії виявлено перший за п’ять років випадок чуми

У Каліфорнії виявлено перший за п’ять років випадок чуми

Представники органів охорони здоров'я каліфорнійського міста Саут-Лейк-Тахо у США підтвердили перший за п'ять років випадок захворювання на чуму.

Про це 17 серпня повідомляє Los Angeles Times.

За словами офіційних осіб, в період з 2016 по 2019 рік в районі Саут-Лейк-Тахо округу Ель-Дорадо зараження чумою було виявлено у 20 гризунів, в тому числі бурундуків.

Зазначимо, що симптоми чуми включають жар, нудоту, слабкість і збільшення лімфатичних вузлів і зазвичай проявляються протягом двох тижнів після контакту з інфекцією. При ранньому виявленні чуму можна вилікувати, але це рідкісне потенційно смертельне бактеріальне захворювання, яке найчастіше передається блохами, які заразилися від білок, бурундуків і інших диких гризунів.

Раніше у Монголії він бубонної чуми помер 15-річний хлопець. Він з'їв зараженого бабака, який є переносником хвороби. 
Як поширювалася чума, до скількох жертв в історії призвела та чи загрожує світу ще одна глобальна пандемія – читайте у матеріалі ТСН.ua. 

Відео У Монголії від бубонної чуми померло подружжя

38-річний чоловік із дружиною з'їли м'ясо бабака, який, ймовірно, і був переносником бубонної чуми. Ризик зараження через прямий контакт із загиблими мають півтори сотні людей. Всі вони перебувають під наглядом.  

У Монголії від бубонної чуми померло подружжя
Джерело матеріала
loader
loader