Олександр Лукашенко пригрозив розібратися з протестувальниками
Олександр Лукашенко пригрозив розібратися з протестувальниками

Олександр Лукашенко пригрозив розібратися з протестувальниками

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловився про погрози та тиск щодо ряду категорій громадян, що має місце в умовах поточної ситуації в країні.

Про це повідомляє інформаційне агенство "Белта".

"Попри те, що вся країна в принципі в більшості зайнята роботою, складності в плані суспільно-політичної ситуації залишаються. Ми це бачимо, - зазначив глава держави. - Як я вчора говорив, заспокоюватися не можна. Ті, хто хочуть нас заколисати, не вийде" – заявив Лукашенко на засіданні Ради безпеки.

За словами Лукашенка, основними загрозами, які викликають занепокоєння, є те, що постійно тривають погрози на адресу сімей військових, міліції, спецслужб, державних службовців, працівників ЗМІ. 

"Загрози і атаки на робочих заводів і фабрик, керівників підприємств. Їх перед і після робочого дня пропускають на прохідній через коридор агресивної юрби. Як гестапо. Я просто хочу сказати робітникам, висловити їм велику подяку і попросити, щоб вони не ховали очі в асфальт. Ви, робочі, господарі на цьому заводі, а з цими учасниками мітингу, які вас зустрічають на прохідній, ми розберемося ", - підкреслив глава держави.

Відео 10 день протестів у Білорусі: страйки, нагороди від Лукашенко та пакет санкцій від ЄС

Сотні людей виходять під СІЗО, де тримають учасників протестів, вимагають їх відпустити. Дедалі більше установ підтримують загальнонаціональний страйк – зупинилися десятки підприємств. У ЄС на завтра скликають позачергову зустріч через ситуацію в Білорусі – там мають узгодити пакет санкцій проти білоруських посадовців причетних до виборчих маніпуляцій та насильства проти протестувальників. Тим часом Лукашенко нагородив силовиків, які особливо відзначилися при розгоні мітингів. Повні випуски дивіться на 1+1 video

10 день протестів у Білорусі: страйки, нагороди від Лукашенко та пакет санкцій від ЄС

Нагадаємо, у Білорусі 9 серпня відбувалися вибори президента. Згідно з офіційними даними, Олександр Лукашенко переміг із понад 80% голосів. Його головну опонентку Світлану Тихановську підтримали 9,9% виборців, повідомили у Центрвиборчкомі. 

Це стало початком протестів у Білорусі, які досі тривають. На акції вийшли у багатьох містах країни. 
Наразі члени виборчих комісій почали зізнаватися про грубі фальсифікації на виборах президента на користь Лукашенка. Тим часом у знак незгоди масовим репресіям щодо протестувальників продовжують страйкувати на промислових гігантах, звільняються дипломати. А сам Лукашенко на тлі хвилі насильства нагороджує силовиків.

Джерело матеріала
loader
loader