Лукашенко зібрав Радбез: розповів про покоси зернових та "гестапо" на заводах
Лукашенко зібрав Радбез: розповів про покоси зернових та "гестапо" на заводах

Лукашенко зібрав Радбез: розповів про покоси зернових та "гестапо" на заводах

Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко зібрав нове засідання Ради безпеки за участю керівників регіонів.

Про це повідомляє видання "БелТА".

Він обговорював політичні та економічні питання. "Ніхто не відміняв роботи в селі. Збиральна кампанія зернових колосових підходить до фінішу. Залишилося прибрати 10% хлібів", - заявив він.

Також президент висловився про погрози та тиск щодо низки категорій громадян, що має місце в умовах поточної суспільно-політичної ситуації. Лукашенко подякував робітникам заводів, які залишаються на роботі, і закликав їх не "ховати очі в асфальт".

"Погрози і атаки на робочих заводів і фабрик, керівників підприємств. Їх перед і після робочого дня пропускають на прохідній через коридор агресивної юрби. Як гестапо. Ви, робочі, господарі на цьому заводі, а з цими учасниками мітингу, які вас зустрічають на прохідній, ми розберемося", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо:

  • президентські вибори в Білорусі відбулися 9 серпня. Державний екзитпол віддав перемогу Олександру Лукашенку, ЦВК це також підтвердив.
  • Тисячі невдоволених фальсифікаціями на виборах білорусів вийшли на вуличні протести. Вони тривають понад тиждень.
  • Опозиція від 11 серпня оголосила у Білорусі загальнонаціональний страйк, до якого приєдналися заводи-гіганти країни, медики та діячі культури.
  • 16 серпня відбувся наймасовіший мітинг за часи незалежності Білорусі - на вулиці вийшли до 200 тисяч людей. 
  • 17 серпня Лукашенко виступив перед робітниками на Мінському заводі колісних тягачів, які приєдналися до страйку. Туди прийшли тисячі протестувальників, йому кричали "ганьба" та "йди". 
  • Пізніше депутати Європарламенту оголосили Олександра Лукашенка персоною нон ґрата в Євросоюзі і заявили, що не визнають його переобраним президентом Білорусі.
  • В результаті протестів загинули четверо білорусів.

Відео Протести у Білорусі: яку підтримку надає Путін Лукашенку

У Мінськ прилетів голова російської ФСБ - таке припущення зробили одразу і білоруські, і російські журналісти. За їхніми даними, напередодні ввечері в білоруській столиці сів Ту-214, на якому літає лише керівництво федеральної служби безпеки. Також вчора Лукашенко вже вчетверте за останні дні мав телефонну розмову з Путіним. І після неї оголосив про повне приведення у бойову готовність військ на західних кордонах Білорусі. Про ситуацію у Білорусі більше - у прямому включенні кореспондента Радіо Свобода Валерія Калиновського.

Протести у Білорусі: яку підтримку надає Путін Лукашенку
Джерело матеріала
loader
loader