ТКГ домовилася про чергове розведення сил на чотирьох позиціях на Донбасі
ТКГ домовилася про чергове розведення сил на чотирьох позиціях на Донбасі

ТКГ домовилася про чергове розведення сил на чотирьох позиціях на Донбасі

На черговому засіданні Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції за участю нового глави української делегації Леоніда Кравчука та першого заступника глави делегації Вітольда Фокіна було погоджено чотири нові ділянки розведення сил.

Водночас не зазначають про які саме території розведення йдеться.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

"У безпековій групі були досягнуті домовленості щодо 20 ділянок розмінування в межах оновленого плану, передбаченого комюніке Паризького саміту "Нормандської четвірки" від 9 грудня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

В ОП вважають, що це дасть змогу просунутися у виконанні домовленостей лідерів Нормандського формату.

Також українська сторона підтримала необхідність розробки рамкового рішення ТКГ щодо протимінної діяльності, що допоможе оптимізувати подальшу роботу з цього питання.

Також зазначається, що у межах гуманітарної робочої групи було досягнуто прогресу в питаннях взаємного звільнення утримуваних осіб.

"Українська сторона вкотре наголосила на виконанні всіх домовленостей щодо підтвердження списків для взаємного звільнення утримуваних осіб та підтвердила інформацію щодо осіб, яку запитували учасники консультацій", - повідомляють в ОП.

У п'ятницю, 31 липня, Леонід Кравчук під час інтерв'ю в ефірі російського ток-шоу запросив до Києва пропагандистку Скабєєву, відому своїми антиукраїнськими висловлюваннями.

Джерело матеріала
loader
loader