У МЗС провели нараду з викликаним з Білорусі послом: про що говорили
У МЗС провели нараду з викликаним з Білорусі послом: про що говорили

У МЗС провели нараду з викликаним з Білорусі послом: про що говорили

У Міністерстві закордонних справ України відбулася робоча нарада щодо ситуації в Білорусі. Участь у нараді взяли всі профільні департаменти МЗС та посол України в Білорусі Ігор Кизим

Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Посол надав оцінку ситуації в Білорусі, ймовірні прогнози розвитку подій та пропозиції щодо реагування. Відбулася дискусія щодо порушених послом питань. За результатами наради Міністерство закордонних справ України внесе на розгляд керівництва держави пропозиції щодо подальшого розвитку українсько-білоруських відносин", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 17 серпня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив про рішення викликати посла України в Білорусі Ігоря Кизима на консультації до Києва для оцінки перспектив українсько-білоруських відносин у новій реальності, що склалася.

19 серпня президент Білорусі Лукашенко пригрозив Україні і Євросоюзу за "розпалювання заворушень". Окрім того, Лукашенко заявив про нібито "фінансування" акцій протесту, зокрема, Україною.

Відео ЄС не визнав результати білоруських виборів

Євросоюз сподівається, що влада Білорусі піде на діалог із власними громадянами, а Росія не буде втручатися. Кілька годин тому завершилася позачергова зустріч лідерів країн ЄС, яка була присвячена ситуації в Білорусі. Країни ЄС підтвердили: результатів виборів не визнають, а за їхню фальсифікацію та за насильство проти демонстрантів будуть санкції.    

ЄС не визнав результати білоруських виборів

 

Джерело матеріала
loader
loader