Лідер КНДР Кім Чен Ин передав більше своїх повноважень сестрі
Лідер КНДР Кім Чен Ин передав більше своїх повноважень сестрі

Лідер КНДР Кім Чен Ин передав більше своїх повноважень сестрі

КИЇВ. 21 серпня. УНН. Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин делегував більше повноважень своїм помічникам, включаючи його молодшу сестру Кім Йо-Чжон. Про це з посиланням на розвідку Південної Кореї пише ВВС, передає УНН.

Кім Чен Ин досі зберігає свій абсолютний авторитет, але деякі з його повноважень потроху передаються”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що лідер Північної Кореї все ще підтримує “абсолютний авторитет”, але передав різні напрямки політики іншим, щоб знизити рівень стресу. Окрім того, зараз пані Кім нібито “керує загальними державними справами”.

Як повідомляв УНН, у серпні Кім Чен Ин вирішив змінити прем’єр-міністра Північної Кореї.

Нагадаємо, 1 травня 2020 року голова Держради КНДР Кім Чен Ин вперше за 20 днів з’явився на публіці, відвідавши церемонію відкриття Сунчхонського заводу добрив. До цього лідер КНДР не з’являвся на публіці з 11 квітня, коли він провів засідання політбюро ЦК Трудової партії Кореї з питань внутрішньої політики. Зокрема, Кім Чен Ин не відвідав 12 квітня щорічну сесію Верховного народного зібрання, а також вперше за роки свого правління не взяв участі в урочистій церемонії в Кимсусанському палаці Сонця, яка відбулася 15 квітня з нагоди 108-ї річниці від дня народження Кім Ір Сена. Відсутність Кім Чен Ина в рядах керівництва країни в головне національне свято породило чутки про можливу хворобу лідера КНДР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сестра Кім Чен Ина повідомила, що КНДР “наразі не вважає за можливе” відмовитися від ядерної зброї

Теги за темою
КНДР
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader