Протест в "червоній" зоні: у Чернівцях кілька сотень людей вийшли на мітинг проти жорсткого карантину
Протест в "червоній" зоні: у Чернівцях кілька сотень людей вийшли на мітинг проти жорсткого карантину

Протест в "червоній" зоні: у Чернівцях кілька сотень людей вийшли на мітинг проти жорсткого карантину

Кілька сотень жителів Чернівців сьогодні вранці, 25 серпня, вийшли на мітинг проти запровадження в місті жорстких карантинних обмежень. Під стінами Ратуші зібралися підприємці, перевізники, працівники закладів громадського харчування, спортзалів, салонів краси.

Як повідомляє інформагентство АСС, мітингувальники вимагають не забороняти роботу громадських закладів міста.

Вони тримають у руках плакати: "Чим Чернівці гірші за Тернопіль, Луцьк, Львів?", "Хто буде платити за наші рахунки?", "Ми не раби!", "Ми хочемо займатися спортом".

Автомобілі, що проїжджають Центральною площею, сигналять на підтримку протестувальників.

Як відомо, у Чернівцях, Заставнівському та Кіцманському районах, які 20 серпня Державна комісія з ТЕБ та НС віднесла до "червоної" карантинної зони. На цих територіях повинні обмежити роботу громадського транспорту, приміського та міжміського сполучення, закладів культури, громадського харчування, ТРЦ, фітнес-центрів та інших установ масового скупчення людей.

У Чернівцях від 24 серпня і до 7 вересня вже припинили роботу комунальні дитячі садочки, також у місті призупинили рух громадського транспорту. Утім, остаточне рішення щодо громадського перевезення в місті планують ухвалити депутати сьогодні, 25 серпня, на позачерговій сесії міської ради. Також у Чернівцях ще не припинили роботу ресторани, ринки, фітнес-зали. Ймовірно, це питання також розглядатимусь сьогодні на сесії міськради.

Нагадаємо, це вже не перший мітинг у Чернівцях, які потрапилиу "червону зону" карантину. 21 серпня біля будівлі Чернівецької ОДА  зібрались протестувальники з такими ж вимогами - не запроваджувати жорсткий карантин у місті, утім влада ще не ухвалила остаточного рішення щодо цього питання.

До слова, раніше у Чернівецькій ОДА заявили, що Буковину почала накривати друга хвиля поширення коронавіусу. Увечері понеділка, 24 серпня, у Чернівецькій області наявність нового типу коронавірусу COVID-19 підтвердилиу 204 людей, тоді як лабораторний центр опрацював 564 зразки. Загалом, кількість випадків інфікування коронавірусом на Буковині перевалила за дев'ять тисяч.

Джерело матеріала
loader
loader