Кремль не бачить приводу для розслідування щодо отруєння Навального
Кремль не бачить приводу для розслідування щодо отруєння Навального

Кремль не бачить приводу для розслідування щодо отруєння Навального

КИЇВ. 25 серпня. УНН. Кремль наразі не бачить приводу для ініціації кримінального розслідування ситуації з опозиційним російским політиком Олексієм Навальним, про ознаки отруєння якого заявили у німецькій клініці "Шаріте", де опозиціонер проходить лікування. Про це заявив у вівторок прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Спочатку потрібно знайти речовину, встановити, що стало причиною цього стану. Тобто для розслідування повинен бути привід. Поки ми констатуємо з вами перебування пацієнта в комі", - сказав Пєсков.

Прессекретар президента РФ зазначив, що на цьому етапі розслідуванням того, що сталося, займаються медики. "Лікарі цим і займаються. Російські лікарі спочатку і німецькі лікарі згодом і займаються першою стадією цього розслідування, вони намагаються з'ясувати, що стало причиною того стану, в якому зараз перебуває пацієнт. Поки, на жаль, безрезультатно", - сказав Пєсков.

За його словами, якщо буде встановлено факт отруєння якоюсь певною речовиною, це стане приводом для розслідування. "Якщо буде встановлено речовину і якщо буде встановлено, що це отруєння, тоді, звичайно, це буде привід для розслідування", - підкреслив Пєсков.

Нагадаємо, у німецькій клініці "Шаріте", куди транспортували російського опозиційного політика Олексія Навального з Росії, заявили, що початкові дослідження вказують на отруєння опозиціонера.

Олексію Навальному 20 серпня стало погано в літаку, на якому він летів з Томська в Москву. Авіалайнер екстрено приземлився в Омську, опозиціонера відвезли в лікарню. Він був госпіталізований в несвідомому стані і підключений до апарату штучної вентиляції легенів. За словами прессекретаря Навального Кіри Ярмиш, політика могли отруїти чимось, підмішаним у чай, який він пив зранку в аеропорту.

Опозиціонера у комі вранці 22 серпня доставили в Берлін після тривалої затримки. Російська влада наполягала на дотриманні німецькими льотчиками нормативу про відпочинок. Перед цим омські лікарі оголошували Навального нетранспортабельним.

Теги за темою
Росія Олексій Навальний отруєння
Джерело матеріала
loader
loader