Лукашенко звільнив посла, який виступив за перегляд результатів виборів
Лукашенко звільнив посла, який виступив за перегляд результатів виборів

Лукашенко звільнив посла, який виступив за перегляд результатів виборів

Президент Білорусі Олександр Лукашенко звільнив з посади посла Білорусі в Іспанії Павла Пустового, який раніше висловився за перерахунок голосів на виборах і проти побиття мирних демонстрантів.

Про це повідомляє «БелТА».

«Павло Пустовий позбавлений дипломатичного рангу надзвичайного і повноважного посланника першого класу за неналежне виконання посадових обов'язків.

Це передбачено указом №327, який президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав 31 серпня, повідомили «БелТА» в пресслужбі білоруського лідера.

«Також на підставі указу Павло Пустовий звільнений з посади надзвичайного і повноважного посла Республіки Білорусь в Королівстві Іспанія та за сумісництвом постійного представника Республіки Білорусь при Всесвітній туристській організації», – наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше Павло Пустовий заявив, що для мирного вирішення ситуації в республіці необхідно перерахувати голосина минулих 9 серпня виборах президента.

Крім того, посол зазначив, що в республіці необхідно провести відкриті судові засідання щодо тих, хто бив мирних демонстрантів, провокував прояви жорстокості у силовиків, «першими нападаючи з камінням і арматурою», затримував без підстав і знущався з затриманих громадян, здійснював автомобільні наїзди на представників міліції, погрожував близьким і рідним безпосередніх учасників подій.

Як відомо, сьогодні Литва, Латвія і Естонія ввели санкції проти 30 чиновників з Білорусі, в тому числі й щодо президента Олександра Лукашенка.

Фігурантам списку заборонено в'їжджати до країн Балтії, а в майбутньому перелік може бути розширено.

Під санкції потрапили особи, які відповідальні за фальсифікацію результатів виборів і силові розгони демонстрантів.

Також посли ЄС затвердять санкції щодо Білорусі наступного тижня.

Зазначимо, Євросоюз вважає Олександра Лукашенка нелегітимним президентом Білорусі, але готовий вести з ним діалог для врегулювання політичної кризи в країн.

«Більшість хоче справедливості, а не помсти».

Як білоруси відзначили день народження Лукашенка.

Джерело матеріала
loader
loader