Польща заборонила авіасполучення із 44 країнами через поширення коронавірусу
Польща заборонила авіасполучення із 44 країнами через поширення коронавірусу

Польща заборонила авіасполучення із 44 країнами через поширення коронавірусу

Польща затвердила список із 44 країн, з якими тимчасово закрила повітряне сполучення через коронавірус.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Республіки Польща з посиланням на постанову Ради міністрів від 31 серпня 2020 року про заборони на повітряний рух.

Документ містить список із 44 країн і територій, з яких і до яких повітряне сполучення не здійснюватиметься до 15 вересня 2020 року.
Список не містить Україну, але включено такі країни і території: Албанія, Аргентина, Вірменія, Багами, Бахрейн, Беліз, Болівія, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Чилі, Чорногорія, Домініканська Республіка, Еквадор, Есватіні, Гватемала, Іспанія, Гондурас, Індія, Ірак, Ізраїль, Катар, Казахстан, Колумбія, Косово, Коста-Ріка, Кувейт, Ліван, Лівія, Люксембург, Північна Македонія, Мальдіви, Мальта, Мексика, Молдова, Намібія, Панама, Парагвай, Перу, Кабо-Верде, Південна Африка, Румунія, Сальвадор, Сурінам, США.

"Якщо вашу країну проживання включено до списку заборонених країн, зверніть увагу, що у вас можуть бути альтернативні способи повернення у країну на машині або літаком через іншу країну, не зазначену нижче", - зазначили в польському МЗС.

Наголошується, що також законодавець забезпечив можливість безпечного і безперебійного повернення до Польщі людей, які перебувають за кордоном на відпочинку в складі організованих туристичних груп.

"Так, постанова Ради міністрів передбачає повернення туристичних груп літаками, зафрахтованими до 31 серпня 2020 року, за запитом туристичних агентств", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з огляду на тенденцію до зростання захворюваності в світі, можливо, що список буде розширено.

Раніше повідомлялося, що Станом на неділю, 30 серпня, Міністерство охорони здоров’я України оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон щодо поширення коронавірусної хвороби COVID-19. До "червоної" зони потрапили 57 країн, до "зеленої" - 136. Згідно із даними за 22 серпня, у "червоній" зоні перебувало 65 країн. 

Джерело матеріала
loader
loader