У фонтані бельгійського міста знайшли серце колишнього мера у скрині
У фонтані бельгійського міста знайшли серце колишнього мера у скрині

У фонтані бельгійського міста знайшли серце колишнього мера у скрині

У місті Верв'є (Бельгія) під час ремонту міського фонтану знайшли скрабничку з серцем першого мера міста П'єра Давида. Вона пролежала там від 1883 року.

Про це повідомляє видання ВВС.

Цинкова коробочка зберігалася за одним з каменів конструкції. Всередині була банку зі спиртом, в якій і лежало серце.

[ CHANTIER VILLE CONVIVIALE - Restauration de la fontaine David - Une étonnante découverte ! ] Il y a quelques jours,...

Опубліковано Ville de Verviers Вівторок, 1 вересня 2020 р.

П'єр Давид помер 1839 року у віці 68 років. Законсервувати його серце вирішили містяни, оскільки відчували вдячність до мера й хотіли таким незвичайним способом увічнити пам'ять про нього.

Міська влада заснувала фонд для збору пам'ятника на його честь, і за згодою його сім'ї хірурги видалили серце, щоб його можна було поховати окремо. Місту знадобилися десятиліття для збору необхідної суми, щоб спорудити гідний пам'ятник.

"Серце П'єра Давида було урочисто поміщене в пам'ятник 25 червня 1883 року", - йдеться у написі на скриньці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Нігерії жінка з'їла серцеі груди дівчини свого сина під час ритуалу, який мав принести їй багатство. 

Відео Як має працювати здорове серце

Серце — справжній трудолюб нашого організму. День і ніч воно невтомно перекачує кров у своєму рівномірному ритмі, і від цього безпосередньо залежить наше здоров'я. У Всесвітній тиждень серцевого ритму ми вирішили розібратись, який ритм є нормальним, чим загрожують його порушення і як їх вчасно помітити. 

Як має працювати здорове серце
Джерело матеріала
loader
loader