Поліцейський погрожував зброєю жінкам із дитиною, які зайшли в магазин без маски: відео
Поліцейський погрожував зброєю жінкам із дитиною, які зайшли в магазин без маски: відео

Поліцейський погрожував зброєю жінкам із дитиною, які зайшли в магазин без маски: відео

Патрульний поліцейський на Сумщині вирішив пригрозити пістолетом жінкам із дитиною. Ті, мовляв, зайшли до магазину без маски, втекли від поліції на автомобілі., а потім ще й намагалися наїхати на патрульного. У жінок – учасниць конфлікту цілком інша версія подій.

Інцидент трапився 20 серпня у місті Путивль. Відео оприлюднили у фейсбуці 1 вересня на сторінці stopcor.ua. На це вже відреагували у поліції Сумської області.

Конфлікт патрульного з жінками у Путивлі: пояснення поліції

  • Три жінки були у Путивлі проїздом. Вони пішли до місцевого супермаркету, але не мали захисних масок. Щодо цього зауваження зробив охоронець магазину. Жінки не реагували, тож працівник викликав поліцію.
  • Далі на місце прибули поліцейські, попросили в жінок документи. Ті сказали, що мають їх в автомобілі, пообіцяли принести, але замість того просто поїхали геть.
  • Приблизно через годину історія отримала продовження: поліцейські помітили автомобіль жінок та подали сигнал зупинитися. Водійка зупинилася, але не хотіла говорити з поліцейським, а ще й зробила спробу наїзду.
  • Тому правоохоронець "дістав табельну зброю для попередження наїзду автомобілем на нього". Все, як кажуть у поліції, відповідно до чинного законодавства. 
  • Утім, слідство триває: треба вивчити всі обставини, відео з камер нагляду, опитати свідків та працівників магазину, де почався конфлікт.

Геть інша версія у жінки – учасниці конфлікту

У іншої сторони конфлікту – інша й версія подій. Учасниця інциденту Світлана Пархоменко розповіла "СтопКору", як розгорталися події, на її думку, насправді.

  • Жінки дійсно зайшли в "АТБ" у Путивлі без масок. Зауваження щодо цього їм зробили.А от потім "ми вийшли з магазину та надягли маски", – стверджує Пархоменко. 
  • Далі повернулися до магазину й купили, що збиралися. У цей час поліцейські стояли біля входу, претензій не висловлювали.
  • Приблизно через годину ті ж поліцейські підійшли до жінок із наміром скласти адмінпротокол. Чому протокол склали не в магазині – Пархоменко не розуміє.
  • "Ми не погодилися, тож вони (поліцейські – 24 канал) захотіли нас затримати та повести до відділку", – розповіла жінка.
  • Тоді жінки пішли до автомобіля за документами, але коли в авто сіли, вирішили більше не виходити. Мовляв, виникли сумніви, що ті чоловіки – взагалі поліцейські.
  • А коли жінки вирішили поїхати собі, ті чоловіки "почали стукати у скло", "стрибати під бампер та кричати, що давлять співробітників поліції". 

От тоді "один із них дістав пістолет", після чого жінок "змусили підписати протокол". 

 

Теги за темою
Новини України поліція Карантин Скандал Олесь Друкач
Джерело матеріала
loader
loader