Почувся хрусткіт і посипалася штукатурка: у Кривому Розі евакуювали людей з багатоквартирного будинку
Почувся хрусткіт і посипалася штукатурка: у Кривому Розі евакуювали людей з багатоквартирного будинку

Почувся хрусткіт і посипалася штукатурка: у Кривому Розі евакуювали людей з багатоквартирного будинку

У Кривому Розі сталася надзвичайна ситуація. У будинку на вулиці Івана Сірка почало обвалюватися перекриття під'їзду будинку.

Про це повідомляють у Департаменті розвитку інфраструктури міста та користувачі соцмереж.

2 вересня пізно ввечері мешканці будинку почули хрускіт в стіні і почали вибігати з квартир.

"Аварійний перший під’їзд щойно зруйнувався в будинку по вулиці Івана Сірка, 31. Люди перебувають надворі, біля під’їзду. Комунікації поки що не відмикали", - повідомила депутат Криворізької міської ради Людмила Бурман.

За повідомленнями, постраждалих немає. На місце надзвичайної ситуації прибули рятувальники ДСНС і поліція. Людей евакуювали з під’їзду. Зокрема і породіллю з немовлям.

будинок евакуація

"Надійшло повідомлення про хруст стіни та обвалювання штукатурки в першому під'їзді. Організовано виведення 29 людей з першого під'їзду. Їх  відведено у безпечне місце", - повідомили в пресслужбі ДСНС Кривого Рогу.

Слід зазначити, що проблема з перекриттям у будинку вже давала про себе знати. Раніше тут вже пішли тріщини. Мешканці звернулися до підприємства ДП "Кривбасстандартметрологія" аби його фахівці встановили фактичний стан його будівельних конструкцій. Там виявили, що фундамент, зовнішні і внутрішні несущі стіни знаходяться в непридатному для нормальної експлуатації стані. Перекриття - в задовільному стані.

будинок евакуація

Наразі районна та міська влада вирішують, що робити з будинком, по якому пішли тріщини.

"Зараз всі контрольні маяки на місці. Але місто допоможе жителям будинку, конструкція якого, згідно з даними експертизи, страждає через порушення норм при його будівництві в кінці 60-х років", - заявив заступник міського голови Олександр Катриченко.

будинок евакуація

 В ході обстеження будівлі, спеціалістами, які прибули на місце було встановлено, що раніше розміщені контрольні маяки на п'ятому поверсі будівлі (де раніше були виявлені тріщини) знаходяться на місці. Серйозних конструктивних порушень не виявлено.

Як повідомили в Департаменті розвитку інфраструктури міста, раніше вже були виявлені деякі порушення цілісності цієї будівлі - зокрема тріщини на 5-му поверсі в одному з під'їздів і відхід на прольоті сходової площадки. Квартири в будинку знаходяться у власності мешканців, а експертиза встановила, що пошкодження відбуваються через порушення норм, допущених при будівництві "хрущовки" на слабких нестабільних грунтах (плавуни) ще в кінці 60-х років. Незважаючи на це,  місто взяло на себе за рахунок міського бюджету підготовку проекту щодо посилення конструкцій цієї будівлі.

будинок евакуація

"Моніторинг здійснюється постійно. Проте, проблеми з цією будівлею, на жаль, є. Вони підтверджені і експертами. Місто буде робити все максимально можливе, щоб допомогти людям вирішити проблему», - сказав Олександр Катриченко.

Нагадаємо, що у Миколаєві заварили намертво переправу через річку Інгул, яка раптово розкрилася. 

Джерело матеріала
loader
loader