Фахівці з кібербезпеки розповіли про небезпеку неактивних профілів в соцмережах
Фахівці з кібербезпеки розповіли про небезпеку неактивних профілів в соцмережах

Фахівці з кібербезпеки розповіли про небезпеку неактивних профілів в соцмережах

У разі видалення облікового запису ви обмежуєте використання своїх даних і відкликаєте згоду на відстеження геолокації ваших пристроїв.

Фахівці міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення, експерта в області кіберзахисту - компанії ESET розповіли, чим можуть бути небезпечні неактивні профілі користувачів в соцмережах, і чому їх варто видаляти, передає unian.

Як повідомляється на сайті ESET, коли ми видаляємо додаток соціальної мережі або будь-яку іншу програму з зареєстрованим особистим обліковим записом, більшість користувачів вважає, що оператор служби видалить їх особисту інформацію зі своїх систем.

Однак, не всі програми дотримуються правил видалення інформації.

У минулому році один із дослідників виявив, що Twitter роками зберігав особисті повідомлення, а також дані з неактивних або заблокованих облікових записів», - йдеться в повідомленні.

Чому варто видаляти неактивні акаунти.

Як відзначають фахівці з кібербезпеки, в разі видалення облікового запису ви обмежуєте використання своїх даних і відкликаєте згоду на відстеження геолокації ваших пристроїв.

В іншому випадку, якщо компанія зіткнеться з витоком даних, ваша інформація може продаватися в даркнеті.

Кіберзлочинці ніколи не перестануть атакувати сервери, тому якщо ваші дані будуть серед викрадених, вони можуть бути використані проти вас.

За даними ESET, подібна ситуація трапилася з користувачами Myspace.

У 2016 році облікові дані для входу та відповідні дані 427 мільйонів профілів Myspace були виставлені на продаж в даркнеті, і, звичайно, не всі з них були активними в той час.

Серед викрадених даних були паролі, тому користувачі, які повторно використовували комбінації, могли втратити доступ і до інших облікових записів.

Як захиститися від шахраїв.

З метою запобігання подібних інцидентів фахівці ESET рекомендують вводити особисті дані тільки в разі потреби і при можливості включати VPN для програм, які використовують або навіть перепродають вашу інформацію.

У Великобританії відповідно до Загального регламенту про захист даних (GDPR) діє заборона на продаж особистої інформації третім особам без згоди користувача, але все це не має значення в випадках витоку даних або їх викрадення зловмисниками.

Існує думка, що всі опубліковані дані в інтернеті залишаються там назавжди, тому ми можемо тільки зменшити ризики злому акаунтів.

Для цього слід переглянути свій телефон, відкрити всі неактивні додакти і видалити саме обліковий запис, а потім вже додаток.

Незважаючи на те, що інформація з соціальних мереж не здається занадто цінною, вона може бути використана в шахрайських схемах, пов'язаних із викраденням ваших банківських або інших важливих даних.

Джерело матеріала
loader
loader