Надягнули маску й вивезли до Польщі: спецслужби Білорусі відпустили соратницю Тихановської
Надягнули маску й вивезли до Польщі: спецслужби Білорусі відпустили соратницю Тихановської

Надягнули маску й вивезли до Польщі: спецслужби Білорусі відпустили соратницю Тихановської

Соратниця лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Ольга Ковалькова виїхала з Білорусі до Польщі.

Про це в суботу, 5 вересня, повідомили інформагенції "Інтерфакс" в пресслужбі Координаційної ради опозиції.

"Підтверджуємо, Ольга перебуває наразі у Варшаві", - сказали в пресслужбі.

"Коли я перебувала за ґратами, представники влади прийшли до мене та сказали, що якщо я не поїду, а залишуся в країні, мене довго не випускатимуть з в'язниці. Вони прийшли до мене до СІЗО, посадили у свою машину, одягли капюшон, дали маску, посадили на заднє сидіння та вивезли зі слідчого ізолятора. Вони перевезли мої речі через кордон та запропонували викликати таксі на нейтральній території. Але там був автобус, який їхав до Варшави, і польські прикордонники попросили водія забрати мене", - розповіла Ковалькова, яку цитує tut.by.

Ковалькова є членкинею президії Координаційної ради білоруської опозиції. Наприкінці серпня її засудили до 10 діб арешту за звинуваченням в організації несанкціонованого заходу.

Нагадаємо, в Білорусі вже майже місяць тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, що відбулися 9 серпня. Офіційним переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який беззмінно займає цю посаду останні 26 років.

Утім, прихильники опозиції не погодилися з офіційними результатами, назвавши їх сфальсифікованими. Наймасовіші акції протесту відбулися в Мінську 16 і 23 серпня. Під час акцій було затримано понад сім тисяч осіб.

18 серпня прихильники Тихановської створили Координаційну раду білоруської опозиції з метою зміни влади в країні шляхом проведення нових виборів. Влада Білорусі вважає цей орган неконституційним.

Відео У Білорусі почалася хвиля нових масових арештів

Нові масові арешти в Білорусі. Студентів, які вийшли висловити солідарність із затриманими напередодні однокурсниками, хапали та тягли в автозаки міліція та люди в цивільному. Скільки саме людей наразі за ґратами - ніхто порахувати не в змозі. Але протести в Мінську не припиняються.    

У Білорусі почалася хвиля нових масових арештів

 

Джерело матеріала
loader
loader