У Німеччині заявили про можливість призупинення "Північного потоку-2" через отруєння Навального
У Німеччині заявили про можливість призупинення "Північного потоку-2" через отруєння Навального

У Німеччині заявили про можливість призупинення "Північного потоку-2" через отруєння Навального

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що його країна розглядає всі варіанти відповіді на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, зокрема і припинення будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомив очільник МЗС Німеччини в ефірі телеканалу ZDF.

З його слів, на кінцеве рішення Берліна щодо російського проєкта будуть впливати подальші дії Москви. Зокрема, якщо Росія візьме участь в розслідуванні отруєння Навального, то Німеччина може утриматися від подібних заходів.

"Ми винесемо на порядок денний всі варіанти і в слушний час ухвалимо рішення ... Росія, взявши участь в розслідуванні, може внести вклад в те, щоб таке рішення (про припинення будівництва "Північного потоку- 2 ") не було ухвалено", – сказав Маас.

Нагадаємо:

  • 20 серпня Олексію Навальному стало зле в літаку на рейсі з Томська до Москви. Літак екстрено сів в Омську, а опозиціонер потрапив до реанімації у комі. Нині він перебуває на лікуванні в Німеччині.
  • Уряд Німеччини повідомив, що спеціальна лабораторія Бундесверупідтвердила отруєння Олексія Навального речовиною так званої групи "Новачок". Німецький уряд "категорично засуджує" напад на опозиційного політика і вимагає від Росії пояснень. Також РФ погрожують новими санкціями. Кремль свою причетність заперечує. 
  • Стан Навального вже покращився, його вивели зі штучної коми.

Відео Отруєння Навального: у Кремлі готують запит для участі в усіх слідчих діях з опозиціонером

Допитати Олексія Навального хочуть у Кремлі. Заявили: планують відправити до Німеччини російських фахівців для участі в усіх слідчих діях з опозиціонером. І вже готують відповідний запит до Берліна. Тим часом отруєння Навального обговорили на засіданні Радбезу ООН. Одразу кілька країн, зокрема США, знову закликали Москву провести розслідування. Втім, представник Росії повторив, що підстав для цього немає. У понеділок німецькі лікарі вивели Навального зі штучної коми. Запевняють: зараз він почувається значно краще, нормально розмовляє, пам`ять у порядку.

Отруєння Навального: у Кремлі готують запит для участі в усіх слідчих діях з опозиціонером
Джерело матеріала
loader
loader