Упродовж доби бойовики двічі порушили режим припинення вогню - ООС
Упродовж доби бойовики двічі порушили режим припинення вогню - ООС

Упродовж доби бойовики двічі порушили режим припинення вогню - ООС

Протягом минулої доби, 13 вересня, було зафіксовано два порушення режиму припинення вогнюзафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об'єднаних сил 12 вересня. 

Зазначається, що неприцільні постріли з підствольних гранатометів в бік українських позицій відмічено поблизу населених пунктів Піски та Авдіївка. У відповідь на вогневі провокації військовослужбовці ЗСУ зброю у відповідь не застосовували.

Серед особового складу Об’єднаних сил, внаслідок пострілів, бойових втрат і поранень немає, повідомили у зведенні.

Попри порушення режиму припинення вогню у штабі наголошують, що в районі проведення операції Об’єднаних сил ситуація залишається стабільною та повністю контролюється українськими військовими.

Від початку нинішньої доби, 14 вересня, на усіх ділянках фронту спостерігалася тиша, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. "Наші військовослужбовці продовжують виконувати поставлені завдання і перебувають напоготові надати відсіч у разі загрози їхньому життю чи здоров’ю", - йдеться у зведенні штабу. 

Як повідомлялося раніше, у четвер, 10 вересня, за новими домовленостями Тристоронньої контактної групи у районі селища Шуми у Донецькій області, розташованому на лінії розмежування, мало відбутися спільне інспектування позиційукраїнських військових. 

Згодлом в Офісі президента повідомили, що одноразового інспектуванняоднієї точки на Донбасі не відбудеться через постійні зміни запитів російської сторони. 

Відео На фронті бойовики на очах в українських військових лаштують нові вогневі позиції

Усупереч домовленостям, бойовики лаштують нові вогневі позиції на Світлодарській дузі. Українські бійці відзняли десятки коротких відео, як ті, вже не криючись, будують укріплення. Бойовики взагалі не ховаються, бо знають, що українське військові стріляти не будуть. Яке воно, всеосяжне перемир'я на фронті - у сюжеті.  

На фронті бойовики на очах в українських військових лаштують нові вогневі позиції

 

Джерело матеріала
loader
loader