У МЗС відреагували на прохання Ізраїлю пустити хасидів до України з Білорусі
У МЗС відреагували на прохання Ізраїлю пустити хасидів до України з Білорусі

У МЗС відреагували на прохання Ізраїлю пустити хасидів до України з Білорусі

Україна ставить з розумінням до прохання Ізраїлю пустити до України хасидів, які скупчилися на українсько-білоруському кордоні.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в ефірі телеканалу Україна 24.

Утім епідеміологічна ситуація, за його словами, не дозволяє пропустити паломників. Єнін вважає, що це питання може вирішуватися лише шляхом перемовин урядів двох держав.

Заступник міністра закордонних справ нагадав, що заборона на в'їзд іноземців до України діятиме до 28 вересня, а МЗС звернулося до Білорусі з проханням не пропускати іноземців, яким Київ заборонив в'їзд.

  • Цього року Рош га-Шана святкується від 18 до 20 вересня. Щороку до Умані приїздять тисячі хасидів, які вважають своїм обов'язком хоча б раз в житті відвідати могилу свого духовного лідера Цадика Нахмана.
  • Через пандемію в Умані введуть низку обмежень: заборонять роботу нічних клубів, обмежать роботу кафе і ресторанів, а у зоні проведення паломництва хасидів скасують навчання. На в'їзді до міста та довкола місця паломництва встановлять карантинні пункти пропуску. 
  • Сотні паломників-хасидів намагаються потрапити до України на святкування юдейського Нового року з території Білорусі. Від 14 вересня заблоковано пункт пропуску "Нові Яриловичі". І, за прогнозами правоохоронців, паломники прибуватимуть. 

Відео Хасиди на кордоні: чи планують паломники покидати пункт пропуску та що кажуть прикордонники

Пустити хасидів-паломників тільки на період святкувань із дотриманням усіх карантинних норм закликає ізраїльська влада українського президента. Йдеться про тисячі юдеїв, які заблокували пункт пропуску "Нові Яриловичі" на кордоні із Білоруссю. Їх так багато, що КПП довелося закрити. Чи планують прибулі покидати пункт пропуску, що кажуть прикордонники – у прямому включенні.

Хасиди на кордоні: чи планують паломники покидати пункт пропуску та що кажуть прикордонники
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader