У Мінську назвали суму збитків від масштабних протестів у країні
У Мінську назвали суму збитків від масштабних протестів у країні

У Мінську назвали суму збитків від масштабних протестів у країні

Збитки у результаті масових протестів у Білорусі, які тривають від 9 серпня, сягнули понад 750 тисяч білоруських рублів (близько 334 821,43 долларів). У вихідні дні ця цифразначна більша.

Про це заявив начальник управління міського господарства та енергетики Мінміськвиконкому Білорусі Володимир Лебідь, інформує БелТА.

Він каже, що в будній день акції протести завдають збитків на  близько 10 000 білоруських рублів, а у вихідні цифра зростає удвічі-втричі. З його слів, суму збитку розраховували на основі коштів, які виділяють на прибирання вулиць та усунення написів на будівлях. 

Крім того, білоруський посадовець поскаржився, що комунальним доводиться нині працювати уночі, бо в них також є планові роботі, наприклад, підготовка до опалювального сезону. За його даними, наразі навантаження на працівників комунальних служб зросло в 1,5 рази.

Нагадаємо:

  • 9 серпня у Білорусі відбулися вибори президента, і після оприлюднення даних перших екзит-полів, де перемога була за Лукашенком, білоруси вийшли на акції протесту в багатьох містах країни.
  • Вже під час перших зіткнень з ОМОНом правоохоронці використали світлошумові гранати, гумові кулі і водомети, а Інтернет не працював на території країни всю ніч. Є загиблі. 
  • Євросоюз відмовився визнавати Лукашенка президентом Білорусі. "Ми вважаємо вибори в Білорусі сфальсифікованими, тому вважаємо Лукашенка нелегітимним президентом", - заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Відео У чому феномен протестів у Білорусі — влог "Сніданку з 1+1"

Трьох китів білоруського протесту європарламентарі номінували на премію Сахарова за свободу думки, і ці “кити” у Білорусі з жіночим обличчям - сьогоднішня іменинниця вчитель англійської мови Світлана Тіхановська, білоруський представник компанії Майкрософт Вероніка Цепкало, флейтистка Марія Колеснікова . Білорусь зараз взагалі на перших шпальтах, як колись Україна. Але Білорусь прийшла на шпальти не лише газет, але й підручників історії і політології достроково. Надто багато феноменів. Яких — дивімося у дослідженні Єгора Гордєєва. 

У чому феномен протестів у Білорусі — влог "Сніданку з 1+1"
Джерело матеріала
loader
loader