Справа суддів ОАСК: Венедіктова зманіпулювала під час свого виступу у Верховній Раді – НАБУ
Справа суддів ОАСК: Венедіктова зманіпулювала під час свого виступу у Верховній Раді – НАБУ

Справа суддів ОАСК: Венедіктова зманіпулювала під час свого виступу у Верховній Раді – НАБУ

Генпрокурор Ірина Венедиктова, виступаючи у Верховній Раді 15 вересня, перекрутила факти щодо справи суддів Окружного адмінсуду Києва, а також імовірного отримання хабара нардепом Олександром Юрченком - про це повідомили у НАБУ.

Зазначається, що в Бюро назвали маніпуляцією слова Венедиктової про те, що НАБУ досі не подало їй документи, які дозволяють заарештувати шістьох суддів ОАСК.

Там зазначили, що проєкти клопотань про усунення суддів від роботи, а також дозволи на їх затримання і арешт скерували ще 23 липня.

У НАБУ стверджують, що реакції генпрокурора не було, а її заступник заявив, що такі клопотання розглянути неможливо.

Пізніше, заявляють в Бюро, генпрокурорка заявила, що необхідно надати додаткові матеріали для обґрунтування поданих доказів.

Зазначається, що до передачі справи від Служби безпеки в НАБУ в липні 2017 р., матеріали розслідування фактично понад рік фізично перебували в Офісі генпрокурора.

Також в Бюро додали, що в матеріалах, наданих Венедиктовій, ішлося про те, що Юрченко просив від детектива "під прикриттям" хабар за внесення в законопроєкт заявлених пропозицій.

Суму хабара мав повідомити помічник нардепа: $ 13 000.

"3 серпня нардеп вніс в законопроект заявлені пропозиції.

Під час наступних зустрічей з детективом народний депутат підтвердив свою обізнаність з фактом передачі помічникові грошових коштів, а також повідомив, що для їх подальшого схвалення профільним Комітетом ВРУ заявнику необхідно надати ще $ 200 000", - зазначено в заяві.

НАБУ уточнило, що Венедиктова знала про ймовірний злочин нардепа ще 10 серпня.

А 15 вересня матеріали цієї справи були надані в ОГП повторно.

15 вересня вона заявила, що отримала від бюро 14 вересня тільки лист і чернетку без матеріалів, які могли довести "факт використання службового становища для одержання неправомірної вигоди".

Джерело матеріала
loader
loader