У ЄС заявили, що подальша підтримка України залежить від призначення голови САП
У ЄС заявили, що подальша підтримка України залежить від призначення голови САП

У ЄС заявили, що подальша підтримка України залежить від призначення голови САП

Комісія із призначення голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повинна розпочати прозорий процес, в основі якого - доброчесність та заслуги кандидатів.

Про це йдеться в заяві представництва Євросоюзу в Україні.

Там зазначили, що ЄС та США взяли до уваги рішення Верховної Ради, яка визначилася із сімома членами комісії з 11.

У Євросоюзі наголосили, що від дій комісії залежатиме подальша підтримка України.

взяли до відома рішення @verkhovna_rada про призначення членів комісії для вибору спеціалізованого антикорупційного прокурора. Комісія повинна розпочати прозорий процес, в основі якого - доброчесність та заслуги кандидатів. Від цього буде залежати наша подальша підтримка.

— EU in Ukraine (@EUDelegationUA) September 17, 2020
  • Попередній очільник САП Назар Холодницькийнаписав заяву про звільнення минулого місяця.
  • Неабияке занепокоєння ключових європейських держав і світового банку викликає процедура обрання його наступника. Робити це має спеціальна комісія. Із сімома з 11 її членів сьогодні вжевизначилася Верховна Рада.
  • Одразу три фракції - "Голос", "ЄС" та "Батьківщина" голосували проти, бо наполягають, запропоновані кандидатури "захищають корупціонерів і самі не можуть пояснити походження свого майна".
  • Прозоре обрання глави САП - є однією з умов надання Україні 600 мільйонів євро допомоги. І критерієм, через який можуть зупинити безвіз.

Відео Безвіз під загрозою: Україна може втратити право на вільні подорожі через обрання глави САП

Безвіз під загрозою: в Європарламенті застерігають, що Україна може втратити право на вільні подорожі та допомогу ЄС. Все - через ситуацію, що склалася навколо призначення голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Попередній її очільник Назар Холодницький написав заяву про звільнення минулого місяця. І неабияке занепокоєння ключових європейських держав і світового банку викликає процедура обрання його наступника. Робити це має спеціальна комісія. Із сімома з 11 її членів сьогодні вже визначилася Верховна Рада. Одразу три фракції - "Голос", "ЄС" та "Батьківщина" голосували проти. Прозоре обрання глави САП є однією з умов надання Україні 600 мільйонів євро допомоги. І критерієм, через який можуть зупинити безвіз.

Безвіз під загрозою: Україна може втратити право на вільні подорожі через обрання глави САП
Джерело матеріала
loader
loader