У Білорусі опозиціонерці Колесниковій подовжили арешт
У Білорусі опозиціонерці Колесниковій подовжили арешт

У Білорусі опозиціонерці Колесниковій подовжили арешт

Членкині президії координаційної ради білоруської опозиції Марії Колесниковій подовжили арешт.

Про це повідомила її адвокатка Людмила Козак у коментарі "РИА Новости".

Арешт подовжений до 8 листопада у зв'язку з висунутими їй обвинувачення в публічних закликах до захоплення влади, повідомила захисниця.  Адвокати Колесникової раніше просили скасувати її арешт.

  • Опозиція Білорусі створила координаційну раду задля мирного передавання влади Світлані Тихановській. Вони вимагають припинення політичного переслідування білорусів, звільнення всіх політичних в'язнів та визнання виборів 9 серпня 2020 року недійсними.
  • У Білорусі відкрили кримінальну справу проти опозиціонерів через заклики до "захоплення влади". Колесникова проходила у справі як свідок.
  • Марію Колесникову намагалися вивезти з країни. Вона порвала свій паспорт і відмовилася залишати Білорусь. Згодом вона опинилася в СІЗО.
  • Затримана опозиціонерка Марія Колесникова вимагає відкрити кримінальну справу через її викрадення.
  • Колесниковій висунули звинувачення за статтею про заклики до дій, що загрожують національній безпеці.

Відео Піти проти диктатури: як жінки та дівчата перетворилися на рушійну силу в Білорусі

Жіночі марші стали національною ознакою політичної революції в Білорусі. Не побоялася піти проти диктатури 72-річна Ніна Багінська - легендарна протестувальниця. Саме вона стала символом акцій, коли пройшлася перед омонівцями із червоно-білим прапором у руках та словами "Я гуляю". 38-річна Марія Колесникова цієї весни опинилася просто у вирі політичного протистояння й ще до виборів стала однією з головних опозиціонерок. Тисячі дівчат та жінок перетворилися на рушійну силу в країні Лукашенка. Детальніше – у сюжеті.

Піти проти диктатури: як жінки та дівчата перетворилися на рушійну силу в Білорусі
Джерело матеріала
loader
loader