Резніков: Росія зі своїми проксі сама зірвала перевірку під Шумами
Резніков: Росія зі своїми проксі сама зірвала перевірку під Шумами

Резніков: Росія зі своїми проксі сама зірвала перевірку під Шумами

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Росія і її проксі зірвали перевірку позицій українських військових поблизу Шумів на Донбасі, тому що розуміла, що "на виході" отримає негативний результат. Про це сказав під час виступу в парламенті віце-прем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков, передає кореспондент УНН.

Під час виступу Резніков зазначив, що однією з складових гібридної війни є інформаційна війна, в тому числі одна з її складових – це поширення міфів про ТКГ. Один з них - міф про суб'єктивізацію і визнання квазіутворень російських проксі на території ОРДЛО.

"Ніколи про це не йшлось і не буде йти, і це крапка", - сказав віце-прем’єр.

"Міф про так звану інспекцію позицій українських військових у Шумах – пробачте, але це – відверта маячня. Це російський наратив. Росія зі своїми проксі сама зірвала перевірку, яка мала відбутись, тому що розуміла, що на виході отримає негативний результат. Адже мова йшла про "сіру зону", і виключно для підтвердження звіту СММ ОБСЄ, в якому чітко зазначено, що будь-яких порушень з боку України установленого режиму тиші немає", - заявив він.

Зі слів Резнікова, Україна повністю підтримує мандат ОБСЄ, тільки організація має мандат на верифікацію припинення вогню.

Теги за темою
Донбас ОРДЛО ОБСЄ
Джерело матеріала
loader
loader