"Ми готові до різних сценаріїв": Марченко повідомив, що Світовий банк досі не виділив Україні 350 млн доларів
"Ми готові до різних сценаріїв": Марченко повідомив, що Світовий банк досі не виділив Україні 350 млн доларів

"Ми готові до різних сценаріїв": Марченко повідомив, що Світовий банк досі не виділив Україні 350 млн доларів

Україна досі не отримала від Світового банку гроші на реформи для економічного відновлення на суму 350 мільйонів гривень. Хоча рішення про виділення коштів Україні було схвалено ще наприкінці червня.

Про це в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Ми їх очікуємо (350 млн дол. позики на підтримку реформ для економічного відновлення від Світового банку. - Ред.). Ми 1 вересня провели найбільшу виплату 2 млрд доларів і зробили це самостійно без фінансової підтримки від міжнародних партнерів, на яку розраховували. Ми готові до різних сценаріїв, але розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів" - сказав він.

Марченко також уточнив, що Україна спочатку сподівалася залучити більший кредит від Світового банку.

"Першочергово ми говорили про 1 млрд дол. через DPL, але в зв’язку з суттєвим навантаження на бюджет Світового банку через велику кількість запитів від усіх країн-членів, ця сума була зменшена до 700 млн дол. і окремий проєкт соціальної підтримки, який ми зараз фіналізуємо. Ми сподіваємось отримати всі ці кошти цього року, оскільки це запорука своєчасного фінансування накопичених видатків", - зазначив міністр.

Нагадаємо, 17 вересня у ЄС заявили, що подальша підтримка України залежить від призначення голови САП.

Відео У Європарламенті застерігають, що Україна може втратити право на вільні подорожі та допомогу ЄС

Безвіз під загрозою. У Європарламенті застерігають, що Україна може втратити право на вільні подорожі та допомогу ЄС. Усе - через ситуацію, що склалася довкола призначення голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Попередній її очільник Назар Холодницький написав заяву про звільнення минулого місяця. І неабияке занепокоєння ключових європейських держав і Світового банку викликає процедура обрання його наступника. Робити це має спеціальна комісія. Із сімома з 11-ти її членів, сьогодні вже визначилася Верховна Рада. Прозоре обрання глави САП є однією з умов надання Україні 600 мільйонів євро допомоги. І критерієм, через який можуть зупинити безвіз.

У Європарламенті застерігають, що Україна може втратити право на вільні подорожі та допомогу ЄС
Джерело матеріала
loader
loader