Кравчук назвав умову, за якої переговори щодо Донбасу можуть перенести з Мінська до Відня
Кравчук назвав умову, за якої переговори щодо Донбасу можуть перенести з Мінська до Відня

Кравчук назвав умову, за якої переговори щодо Донбасу можуть перенести з Мінська до Відня

Можливе перенесення переговорів Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу з Мінська до Австрію залежить від рішення ОБСЄ. Але, якщо ситуація в Білорусіне стабілізується, для перемовин у будь-якому разі доведеться шукати інше місце.

Про це сказав голова української делегації в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук в інтерв'ю "Страна.ua".

"Рішення про перенесення ухвалює ОБСЄ - як модератор. Тут мова йде про майданчик міжнародного характеру. Відповідно і рішення будуть ухвалювати на міжнародному рівні", - пояснив Кравчук.

Водночас, за словами Кравчука, якщо у Білорусі нічого не зміниться, то "очевидно, потрібно буде шукати інший майданчик". І, як зауважує перший президент, пропозиція австрійського канцлера, який запропонував сприяння своєї країни, є хорошим варіантом.

"Це хороша пропозиція. Зараз політична ситуація в Білорусі не сприяє тому, щоб ми працювали на Мінському майданчику. Народ піднявся проти Лукашенка, і все говорить про те, що протести триватимуть. Працювати в таких умовах дуже складно", - заявив Кравчук.

Нагадаємо, раніше канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що його країна готова прийняти у себепредставників Тристоронньої контактної групи із врегулювання конфлікту на Донбасі. Відень також обіцяє сприяти врегулюванню ситуації на сході України.  

Відео Учасники ТКГ та представники ОБСЄ домовилися провести спільну інспекцію поблизу селища Шуми

Зірване перемир'я: Учасники ТКГ та представники ОБСЄ домовилися провести спільну інспекцію поблизу селища Шуми Донецької області. Бойовики вимагали відведення українського війська із позицій поблизу цього селища. І погрожували їх відбивати. Командування операції об'єднаних сил пообіцяло адекватну вогневу відповідь на провокації і бойовики передумали. Сьогодні  в ОБСЄ вкотре підтвердили - Україна  не порушувала жодних умов перемир'я.

Учасники ТКГ та представники ОБСЄ домовилися провести спільну інспекцію поблизу селища Шуми
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader