На кордоні України з Угорщиною застрягли 12 автобусів з 600 громадянами Молдови
На кордоні України з Угорщиною застрягли 12 автобусів з 600 громадянами Молдови

На кордоні України з Угорщиною застрягли 12 автобусів з 600 громадянами Молдови

На кордоні України з Угорщиною застрягли 12 автобусів з 600 громадянами Молдови, які їхали до Праги. Це сталося після відмови угорської сторони їх впустити через відсутність у перевізників потрібних документів.

Як повідомляє NewsMaker з посиланням на TV8, люди перебувають на кордоні вже декілька днів і скаржаться, що їм доводиться спати в автобусах і обходитися без їжі і води. 

"Під час спілкування з представниками влади Угорщини у суботу й неділю мені повідомили, що кожен автобус розвернули з наданням офіційного документа, де зазначена причина недопуску на територію Угорщини - через відсутність супроводжуючих документів у компаній-перевізників", - повідомляє МЗС Молдови.

Зазначається, що компанія-перевізник нібито сказала їм зачекати "ще 3-4 дні" для розв'язання питання. МЗС Молдови через своє посольство у Будапешті подало скаргу з цього приводу. Як сьогодні, 21 вересня, TV8 розповів адміністратор одного з перевізників Transeric Tur Володимир Бурага, наразі п'ять автобусів впустили до Угорщини. Охочим повернутися назад до Молдови надали автобус і повністю відшкодували вартість поїздки. За словами Бураго, залишилися ті пасажири, які хочуть потрапити до Угорщини. Бурага зазначив, що на кордоні України та Угорщини перебувають не тільки автобуси фірм Transeric Tur і Ednateric Trans, а й інші перевізники з Молдови та України.

Нагадаємо, від 1 вересня Угорщина повідомила про закриття своїх кордонів для іноземців через загрозу "другої хвилі" COVID-19. Для в'їзду до країни зробили винятки для певних категорій громадян, а також лишився дозвіл на транзит.

Відео Три сотні вантажівок стоять в черзі на кордоні з Білоруссю

У Житомирській області, у пункті пропуску "Виступовичі", вишикувалися сотні вантажівок. За даними прикордонників, на вечір на нашому боці у черзі стояли близько 300, а на протилежному - понад пів тисячі машин. Навантаження тут зросло через закриття пункту пропуску "Нові Яриловичі". Саме через нього до Умані на святкування юдейського нового року минулого тижня намагалися потрапити тисячі хасидів. Уряду довелося закрити КПП, адже в'їзд іноземців до країни заборонено до кінця місяця. Аби розвантажити "Виступовичі", прикордонники й митники збільшили  кількість працівників на зміні. Подробиці – у сюжеті.    

Три сотні вантажівок стоять в черзі на кордоні з Білоруссю
Джерело матеріала
loader
loader