Термін домашнього арешту активіста Сергія Стерненка завершився: що далі
Термін домашнього арешту активіста Сергія Стерненка завершився: що далі

Термін домашнього арешту активіста Сергія Стерненка завершився: що далі

Активіст Сергій Стерненко вранці 21 вересня повідомив, що термін його домашнього арешту закінчився. Однак він припускає, що арешт можуть продовжити.

За його словами, прокурори вимагають змінити йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це Сергій Стерненко написав у своєму твітері.

Закінчився мій домашній арешт. Але це не означає, що його не буде знову. Прокуратура Зеленського взагалі вимагає закрити мене в СІЗО,
– зазначив активіст.

Що цьому передувало

  • На початку вересня колегія суддів Касаційного кримінального суду в складі Верховного суду залишила без задоволення клопотання про перенесення розгляду справи за обвинуваченням Стерненка до Києва.
  • Справу продовжать розглядати в Приморському районному суді Одеси. При цьому наприкінці серпня Верховний суд уже відмовлявся переносити розгляд справи активіста з Одеси до Києва.

Що відомо про напади на Стерненка і справу проти нього

  • У 2018 році Стерненка намагались вбити тричі. Вперше його побили битами. Правоохоронці винних не знайшли. Активіст попросив державну охорону, проте йому відмовили.
  • Під час другого нападу в активіста вистрілили з пістолета. Куля була гумовою, тому Стерненко вижив. Згодом стався третій напад.
  • Стерненко зміг відбитись від нападників. Однак він смертельно поранив одного зі зловмисників – Івана Кузнєцова. Поліція стала на захист нападників, а Стерненку висунули підозру в умисному вбивстві.
  • 15 червня 2018 року суд обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді 60 діб домашнього арешту. Однак наступного дня суд змінив місто перебування активіста з Одеси на Київ.
  • Стерненко подав апеляцію. Проте апеляційний суд залишив попереднє рішення, а саме – 60 діб домашнього арешту.
  • Адвокати Стерненка вимагають розслідування одеського нападу. На захист Стерненка виступають багато активістів. 1 вересня вони пікетували Верховний Суд.
Теги за темою
Новини України Новини політики Емал Набі
Джерело матеріала
loader
loader